Завантаження ...

Опублікували нові знімки російських військ поряд із Сумщиною

Опублікували нові знімки російських військ поряд із Сумщиною фото

Супутниками Maxar були опубліковані нові світлини російських військ, які знаходяться біля кордонів України та в окупованому Криму. 

У січні та лютому цього року супутники компанії “Maxar Technologies” зробили нові знімки українських кордонів та військової російської техніки, яка дислокується біля них. Зокрема, навпроти Сумщини. Світлини, а також мапа з місцеперебуванням військ Російської Федерації, були опубліковані Крістофером Міллером, кореспондентом видання “BuzzFeedNews”. Про це повідомило українське медіа “НВ”.

Журналіст у своєму Твіттері написав, що значна кількість військової техніки Росії знаходиться у Білорусі, окупованому Криму та західній частині самої Федерації. На мапі, яку він продемонстрував у соціальних мережах, видно, що навпроти Сумщини – у місті Курськ – також знаходиться техніка. 

 
 
Розміщення російської військової техніки біля кордонів України та в окупованому Криму
 

Як повідомило “НВ” з посиланням на CNN, військові полігони та гарнізони Росії розширилися приблизно на 250 кілометрів за останні декілька місяців. Крім того, там з’явилися намети та укриття. “Maxar” зазначили, що це може свідчити про появу особового складу, тобто військових, а не тільки техніки. Загалом це може трактуватися як підвищена боєготовність. 

 
 
Військова техніка у місті Курськ, неподалік від Сумщини.
 

Нагадаємо, у грудні через загрозу вторгнення з боку Росії українська Державна прикордонна служба почала укріплювати сумський кордон. Там працювали над протитранспортними ровами.

Крім того, нещодавно, наприкінці січня, Сумська область отримала новий військовий вертоліт для захисту кордонів. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: