Завантаження ...

У Сумській області майже 100% дітей до року щепилися від поліомієліту

 У Сумській області майже 100% дітей до року щепилися від поліомієліту фото

Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я, 93,7% дітей до 1 року зробили щеплення від поліомієліту. 

На цей час на Сумщині проводиться обов’язкова вакцинація дітей від поліомієліту – високоінфекційного захворювання, яке вражає центральну нервову систему людини й призводить до паралічу. Повний курс вакцинації від хвороби повинен дорівнювати шести щепленням, зробленим до чотирнадцятиріччя дитини. Наразі осіб з повним курсом понад 85%

Кампанію з щеплень від поліомієліту в Україні провели через спалах хвороби. У першу чергу вона розрахована на тих дітей, що з певних причин не вакцинувалися вчасно. 

 

“Через низький рівень охоплення щепленнями поліовірус циркулює в країні й загрожує можливою появою невиліковного паралічу у невакцинованої або не повністю вакцинованої дитини. Хто це буде – передбачити неможливо, проте захист від таких наслідків хвороби є. І це – вакцинація проти поліо. Проведення першого етапу дозволить захистити дітей від невиліковного паралічу, у разі якщо вони інфікуються поліовірусом”, – коментує Міністерство охорони здоров’я.

 

Щеплення необхідне дітям віком від шести місяців до шести років, які пропустили певну кількість необхідних доз. Якщо вакцинація вже була розпочата деякий час тому, розпочинати її знову не потрібно.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: