Завантаження ...

Сумщина за показниками фактично вже перебуває в «червоній» зоні

Сумщина за показниками фактично вже перебуває в «червоній» зоні фото

Як повідомив голова облдержадміністрації Дмитро Живицький, недотримання протиепідемічних норм та недостатній рівень вакцинації жителів області дав свій негативний результат, Сумська область на другому місці після Івано-Франківської області в Україні за показниками рівня захворюваності на COVID-19

За словами головного санітарного лікаря області Володимира Збаражського, Показник захворюваності за попередні 14 днів становив 1513 на 100 тис. населення, що в 1,7 рази більше, ніж 7 днів тому. Це найгірший показник після Івано-Франківської області в Україні. На минулому тижні показник інцидентності зріс до 941 на 100 тис. населення проти 451,9 по Україні.

За інтенсивними показниками на минулому тижні найбільш ураженими територіями були Сумська міська (1755,7 на 100 тис. населення), Нижньосироватська сільська (1408,0), Степанівська селищна (1398,7), Верхньосироватська (1385,3) та Боромлянська (1250,5) сільські ОТГ. Зниження захворюваності реєструється на території 10 ОТГ, 8 з яких розташовані в Сумському районі. Найбільші темпи росту спостерігаються в ОТГ Шосткинського району.

 

«Також протягом минулого тижня померло 49 людей, що на 58% більше, ніж минулого тижня (31 особа). Більше 83% в структурі смертності, як в Україні, так і в Сумській області, становлять особи віком 60 років і старше. 94 відсотки випадків смерті хворих з COVID-19 приходиться на людей віком 50 років і старше. Більше половини із загальної чисельності померлих – особи старші за 70 років, – наголосив Володимир Збаражський. – На жаль вимушені констатувати, що ми могли б зберегти більшість із цих життів, якби змогли досягти достатнього рівня вакцинації в цільових групах».

 

Також головний санітарний лікар області додав, що з 36 тижня 2021 року по 4 тиждень 2022 року в області з COVID-19 померли 55 повністю вакцинованих осіб (13,1 на 100 тис. щеплених). За цей же час зареєстровано 1574 смертей середнещеплених (337 на 100 тис. щеплених).

 

«Невакциновані особи мають в 5,9 разів більший ризик захворіти на COVID-19, ніж ті, хто отримав дві дози вакцини та в 24,6 разів більший ризик смерті від COVID-19», – наголосив він.

 

Дмитро Живицький доручив управлінню охорони здоров’я ще раз зібрати на нараду керівництво райдержадміністрацій і наголосити, що вони мають активніше комуні кувати з жителями районів щодо необхідності вакцинації.

 

«Люди дивляться якісь фейкові ютуб-відео, публікації у соцмережах, поширюють неперевірену інформацію про те, що інформація нічого не дає. А ми бачимо конкретні цифри, які показують, що вакцинація справді рятує життя», – наголосив голова облдержадміністрації.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: