Завантаження ...

У Сумах вшанували пам’ять загиблих у битві під Крутами

У Сумах вшанували пам’ять загиблих у битві під Крутами фото

Із нагоди Дня пам’яті Героїв Крут сьогодні, 29 січня, відбулась церемонія покладання квітів до меморіальної дошки загиблим студентам, гімназистам і курсантам, які в 1918 році загинули, стримуючи більшовицький наступ на Київ.

У заході взяли участь міський голова Олександр Лисенко, представники обласної державної адміністрації та обласної ради, працівники структурних підрозділів міської ради, учасники АТО/ООС та інші небайдужі жителі міста.

Розпочався захід із заупокійної літургії, яку за загиблими героями відслужив священник ПЦУ.

 

«Завдяки відвазі українських патріотів 1918 року наступ ворога було зупинено на чотири дні, що дало змогу українській делегації укласти Брестський мирний договір. Ці Герої – це юнаки, які свідомо йшли у бій, виборюючи шанс для України стати вільною державою, жертвуючи собою. Вони навіки увійшли в історію нашої країни, як приклад героїзму, мужності і відваги прийдешнім поколінням, - зауважив міський очільник. – Зараз можна провести паралель між тими захисниками і сьогоднішніми Героями, котрі так само, наслідуючи своїх пращурів-патріотів, йдуть у бій і борються за кожен клаптик землі. Ми пам’ятаймо всіх і кожного, хто боровся за рідну землю і за становлення української державності! Вічна слава Героям, вічна пам'ять захисникам України!»

 

Звернувся до учасників заходу і голова Конгресу української інтелігенції Сумщини, громадський і політичний діяч, радник Сумського міського голови Віктор Казбан, який зауважив, що після здобуття Україною незалежності подвиг Героїв Крут став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність. 

Учасники зібрання вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки загиблим Героям.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: