Завантаження ...

У Сумах обговорили стан державного кордону

У Сумах обговорили стан державного кордону фото

Учора пройшла спільна нарада керівників області, військових формувань, правоохоронних структур, управлінь та департаментів Сумської обласної державної адміністрації. Під час неї посадовці поговорили про обставини на кордоні та прогнози щодо них. 

26 січня, учора, було проведено нараду, на якій посадовці поговорили, в якому стані знаходиться державний український кордон і виголосили свої прогнози щодо нього. 

Нараду розпочав голова Сумської ОДА Дмитро Живицький та зазначив: 

 

“Через нагнітання ситуації у ЗМІ та обмеженість інформації, населення області звертається і до депутатів, і до органів влади з питаннями щодо своїх дій у випадку військової агресії. Жителі Сумщини мають розуміти, що вони захищені, у звичайному режимі працюють всі державні органи і структури, ситуація контрольована і не повинно бути жодної паніки”.

 

 

Віктор Ніколюк – командувач військ Оперативного командування “Північ” – також підкреслив, що напруга в суспільстві надто велика, а люди потребують заспокоєння. Однак, також він зазначив, що не можна виключати можливості вторгнення, тому потрібно пам’ятати про можливі ризики й готуватися до них. З ним погодився голова облради Віктор Федорченко: посадовець закликав не панікувати.

Сам стан кордону відзначили як “напружений”. Попри малу ймовірність вторгнення з боку Росії, його не виключають, однак, активної підготовки військ до активних дій не помітили. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: