Завантаження ...

На Сумщині – новий військовий вертоліт

На Сумщині – новий військовий вертоліт фото

Для охорони державного кордону в Сумську область доставили ще один вертоліт.

Учора, 25 січня, на офіційному сайті Державна прикордонна служба України повідомила, що на Сумщині з’явився новий вертоліт для забезпечення охорони кордону. Він належить французькій компанії  AIRBUS Н125 і був переданий Харківській окремій авіаційній ескадрильї. За словами прикордонників, технічне обладнання вертольоту надасть змогу Україні посилити охоронні заходи на північно-східній ділянці кордону та забезпечить її кращий захист. 

На цей час працівники прикордонної служби можуть повною мірою використовувати можливості гелікоптера: для цього вже створили відповідні умови. Серед таких ділянки для посадки та злету, спеціальний ангар та автомобіль для заправки техніки паливом. Персоналу надали можливість проживання. 

Також прикордонники зазначили, що зараз уже завершуються необхідні реєстраційні заходи для ще декількох вертольотів тієї ж фірми, які служба отримала минулого року від Франції. Після розв’язання усіх питань вони перейдуть до Одеської окремої авіаційної ескадрильї. 

 

“Нагадаємо, що у рамках виконання міжурядової угоди з Французькою Республікою та реалізації інвестиційного проєкту МВС України щодо створення Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту, Україна має поповнитися 55 новими зразками авіатехніки. З них Держприкордонслужба України отримає 24 нових вертольоти. На даний час прикордонне відомство України вже має 7 вертольотів Н125 французької компанії Airbus Helicopter”, – пояснили прикордонники.

 

Зазначимо, що перші гелікоптери за цією ж угодою наша країна отримала ще в січні 2020 року. Для того, щоб вільно користуватися наданою технікою, персонал Державної прикордонної служби направили на навчання до Франції: на цей час Україна вже має власних сертифікованих фахівців, серед яких можна знайти й інструкторів. 

Докладніше у відео: 

 
 
 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: