Завантаження ...

Препарат для лікування коронавірусу доставили на Сумщину

Препарат для лікування коронавірусу доставили на Сумщину фото

Ремдесивір – препарат, яким дозволили лікувати коронавірус – доставили в Сумську область.

Україна на кошти державного бюджету закупила 20 тисяч доз препарату Ремдесивір та доставила в регіони. 775 флаконів препарату потрапили на Сумщину. Самі ліки належать до торговельної марки Veklury та дозволені Міністерством охорони здоров’я України для лікування хворих на коронавірусну інфекцію наказом від 31 грудня 2020 року. Розподіл препарату між областями також здійснювався згідно з одним із наказів МОЗ, датованим 13 січня 2022 року.

Угода про закупівлю Ремдесивіру укладена на замовлення МОЗ України наприкінці 2021 року. Перша партія у 20 тисяч вже розподілена країною, другу очікують в наступному місяці – лютому 2022 року. Складатиме вона 43 711 флаконів препарату. 

Щоб докладніше дізнатися, чи є препарат в медичних закладах вашого міста, треба скористатися інформаційною системою Міністерства

 

“Перейдіть на вкладку «Залишки» та у випадаючому списку оберіть «Ліки для запобігання COVID-19», а серед переліку товарів – Ремдесивір”, – пояснює пресслужба МОЗ. 

 

Нагадаємо, у Сумах все більше містян хворіє на коронавірус, а старших школярів та студентів деяких вищих закладів освіти перевели на дистанційну форму навчання. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: