Завантаження ...

Міського голову на Сумщині підозрюють у хуліганстві

Міського голову на Сумщині підозрюють у хуліганстві фото

Сьогодні, 24 січня, Сумська обласна прокуратура на офіційному сайті повідомила, що міському голові на Сумщині оголосили підозру. 

Очільника одного з населених пунктів Конотопського району підозрюють у хуліганстві. Відповідне повідомлення сьогодні підписав Олексій Тубелець – керівник обласної прокуратури. Посадовця звинувачують в порушенні громадського порядку та тривалому перешкоджанні діяльності міської ради. За даними прокуратури, вони супроводжувались нанесенням тілесних ушкоджень іншим посадовим особам. Згідно з Кримінальним Кодексом України, це порушення другої частини 296 статті.

Як свідчить слідство, подія відбулася 18 листопада 2021 року в міській раді:

 

“У кабінет секретаря вказаної міської ради, який до того часу виконував обов’язки міського голови, зайшов поновлений рішенням суду на посаді очільник міста у супроводі двох осіб. Проявляючи особливу зухвалість та викрикуючи образливі та погрозливі висловлювання, міський голова вимагав у секретаря віддати йому печатку, негайно покинути службовий кабінет та будівлю міської ради. Оскільки секретар відмовився виконати вимоги, міський голова разом з двома спільниками, застосовуючи фізичну силу та завдаючи ударів, виштовхали його із кабінету в коридор, а потім і на вулицю. Заступника міського голови, який намагався завадити їх протиправним діям, також силою змусили покинути будівлю міської ради,” – пояснили на сайті Сумської обласної прокуратури. 

 

Згідно з висновком експертизи, постраждалим нанесли легкі тілесні ушкодження. Через це вже повідомили про підозру одному з чоловіків, які супроводжували міського голову. Стосовного іншої особи наразі триває досудове розслідування. За нього відповідали слідчі Конотопського районного відділу поліції.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: