Завантаження ...

У Сумах учні 5-11х класів з понеділка йдуть на дистанційне навчання

У Сумах учні 5-11х класів з понеділка йдуть на дистанційне навчання фото

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про організацію навчання в закладах освіти сумської громади у зв’язку зі збільшенням кількості хворих учнів та працівників закладів загальної середньої освіти.

У відповідності до рішення комісії з 24 січня дозволено відвідування здобувачами освіти закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти, 1–4 класів закладів загальної середньої освіти, усі працівники яких мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації. Для учнів 5–11-х класів і вихованців закладів позашкільної освіти запроваджується дистанційна форма навчання.

Заклади спеціалізованої позашкільної освіти спортивного профілю – заклади фізичної культури та спорту можуть відвідувати тільки учні-учасники заходів, внесених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2022 рік, затверджених наказом Міністерства молоді та спорту України № 4897 від 21 грудня 2021 року.

Заклади загальної середньої освіти, позашкільної освіти зобов’язані неухильно виконувати вимоги постанови Головного державного санітарного лікаря України від 6 вересня 2021 року № 10 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» з урахуванням подальших змін щодо організації освітнього процесу. Батьки або інші законні представники дітей, які з невідомих причин або без поважних причин не відвідували заклад впродовж п’яти робочих днів, мають надати до закладу освіти медичну довідку про стан здоров’я дитини.

Окрім цього, заклади дошкільної освіти повинні неухильно виконувати вимоги постанови Головного державного санітарного лікаря України від 25 серпня 2021 року № 8 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» з урахуванням подальших змін.

Рішення комісії щодо запровадження дистанційної форми навчання для учнів 5–11-х класів у закладах загальної середньої та позашкільної освіти Сумської міської територіальної громади діятиме впродовж двох тижнів (до 4 лютого 2022 року включно), по інших категоріях здобувачах освіти – до наступного засідання комісії з питань ТЕБ та НС, яке відбудеться 28 січня.

У разі різкого погіршення епідеміологічної ситуації, засідання комісії проведуть позачергово.

Протокол 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: