Завантаження ...

Житель Сумщини – десятикратний чемпіон міжнародної олімпіади 

Житель Сумщини – десятикратний чемпіон міжнародної олімпіади  фото

Тринадцятирічний школяр та вихованець Охтирської школи Соробан вкотре переміг у Міжнародній олімпіаді з усного рахунку.

Мажід Самара навчається в тростянецькій загальноосвітній школі, а також відвідує заняття в школі Соробан, що в Охтирці. Цього року він вкотре брав участь у Міжнародній олімпіаді з усного рахунку та отримав уже десяту відзнаку й медаль. Його суперниками були учні із понад 180 аналогічних шкіл в Україні, Росії, Білорусі, Молдові, Естонії, Польщі, Канаді та Італії. 

Крім занять у школі Соробан, Мажід також приділяє велику увагу спорту: займається панкратіоном та грепплінгом. Минулого року йому вдалося посісти перше місце на чемпіонаті України з панкратіону у ваговій категорії до п’ятдесяти кілограмів. Також хлопець зміг вибороти перше місце на Чемпіонаті світу з козацького двобою. Крім спорту, школяр захоплюється шахами: має перший розряд та друге місце на Чемпіонаті в Сумській області. 

Школа Соробан – це школа усного рахунку, філіали якої розповсюджені по всій Україні та ще семи країнах світу. Там діти навчаються особливої методики розвитку інтелекту, яку розробили в Японії – Соробан. Її мета – забезпечити краще й швидше рішення завдань, з якими людина стикається кожного дня. Спеціалізується цей метод на ментальній арифметиці, тобто усному рахунку. 

 

“Як тренування тіла дозволяють нам бути фізично сильніше, так тренування мозку роблять нас успішніше, швидше і сильніше в інтелектуальному плані. Наше життя складається з дрібних робіт: водіння авто, написання документів, побудова планів. Випускники Соробан просто будуть робити все це трохи швидше, точніше і безпомилково”, – засвідчено на офіційному сайті школи. 

 
 
 
 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: