Завантаження ...

На Сумщини рятувальники отримали дві пожежні автоцистерни

На Сумщини рятувальники отримали дві пожежні автоцистерни фото

Нова спецтехніка підвищить можливості рятувальників, зазначив під час вручення автоцистерн голова облдержадміністрації Дмитро Живицький

За його словами, держава сприяє розвитку й технічному забезпеченню регіональних управлінь ДСНС. Президент України та Уряд роблять все можливе, щоб наші рятувальники були з сучасним обладнанням й могли оперативно приїхати на допомогу громадянам.

 

«Сьогодні держава турбується не лише про медиків, освітян, а й постійно дбає про розвиток інших галузей, першочергово тих напрямків, які також стосуються безпеки та порятунку життя людей. Новопридбана техніка полегшить роботу рятувальників, забезпечить зручність, покращить безпеку під час ліквідації надзвичайних ситуацій і порятунку людей та їх майна», – зазначив Дмитро Живицький під час вручення спецтехніки Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.

 

Як повідомив начальник Головного управління ДСНС у Сумській області Денис Карпенко, автоцистерни призначені для доставки до місця пожежі особового складу, засобів пожежогасіння, пожежно-технічного озброєння та для гасіння пожеж водою i повітряно-механічною піною. Вони оснащені системою GPS навігації, відеореєстрації, сучасними LED-прожекторами, багатофункціональним пультом дистанційного керування тощо.

Крім цього, автомобілі укомплектовані іншими засобами та обладнанням, які дозволяють пожежно-рятувальним підрозділам швидко та ефективно здійснювати заходи для виконання завдань за призначенням, щодо ліквідації надзвичайних ситуацій та подій.

Загальна вартість техніки складає 14,8 мільйона гривень (7,4 мільйона гривень за одиницю).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: