Завантаження ...

Сумська лікарня розповіла, як підготуватися до купання на Водохреща

Сумська лікарня розповіла, як підготуватися до купання на Водохреща фото

На офіційній сторінці Сумської клінічної лікарні імені Святого Пантелеймона у “Фейсбук” поділилися правилами та рекомендаціями для містян, які збираються купатися на свято Водохреща. 

Уже завтра, 19 січня, сум’яни та вся Україна будуть святкувати Водохреща – день, коли значна частина населення шанує традиції та занурюється в крижану воду. Однак, не так багато людей піклується про свою безпеку та безпеку свого купання, тому лікарня Святого Пантелеймона у Сумах повідомила деякі особливі правила для тих, хто збирається брати безпосередню участь у святі. 

 

“Багато людей на Водохреща полюбляють купатися в крижаній або дуже холодній воді. Але слід пам’ятати, що одноразове занурення ніякої користі організму не принесе, а може, навіть навпаки. Новачки в ополонці можуть спіймати спазм або переохолодження”, – таке повідомлення в соціальних мережах залишила установа.

 

Тож для того, щоб не стикатися з проблемами та не наражати на небезпеку своє здоров’я, медики рекомендують перш за все спочатку проконсультуватися з лікарем і готуватися до занурення лише в тому випадку, якщо фахівець не знайде протипоказань. У такому разі обов’язковими будуть хоча б мінімальні загартовування перед святом: холодний душ та повітряні ванни.

Купатися рекомендують лише у спеціально обладнаних для цього місцях, безпечних ділянках, з яких можна легко вибратися. Щоб уникнути можливих травм, одягніть неслизьке взуття та захистіть голову від води. 

Не треба одразу кидатися в ополонку – спочатку розігрійтеся та розімніть тіло, приділіть час невеликій фізичній активності. У воді також варто рухатися. 

Уже після занурення ретельно витріть тіло сухим рушником, одягніться та випийте якийсь теплий напій. Алкоголю лікарі наполегливо радять уникати.

Нагадаємо, нещодавно про правила поводження під час святкування Водохреща повідомили рятувальники

 

66281

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: