Завантаження ...

У Сумах – нова виставка

У Сумах – нова виставка фото

Сумський обласний краєзнавчий музей відкрив виставку, присвячену тридцятиріччю затвердження Державного Гімну України. 

У обласному краєзнавчому музеї Сум організували фотодокументальну виставку з нагоди ювілею затвердження українського гімну. Вона присвячена історії написання музики, на яку був покладений вірш Павла Чубинського “Ще не вмерла Україна”. Автором музичного супроводу, який разом із текстом 15 січня 1992 року затвердила Президія Верховної Ради України, був Михайло Вербицький – український композитор та громадський діяч.

У музеї відвідувачам демонструється копія указу Президії про затвердження Державного Гімну, а також надруковані у двадцятих роках минулого століття в місті Краків листівки, що містять текст та ноти. Також у музеї можна знайти автограф Вербицького та пам’ятні поштові марки й конверти, присвячені авторам Гімну. 

 

“Цікавими є ювілейні монети номіналом «2 гривні», випущені Національним банком України з нагоди річниць від народження авторів національного гімну. Родзинкою виставки є використанням п’яти аудіо музичних аранжувань Державного Гімну України, з якими можуть ознайомитися відвідувачі під час огляду виставки”, – поділилися на офіційній Фейсбук-сторінці краєзнавчого музею.

 

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: