Завантаження ...

На Сумщині продовжується контроль за дотриманням карантинних заходів

На Сумщині продовжується контроль за дотриманням карантинних заходів фото

Про здійснення контролю за дотриманням карантинних обмежень на Сумщині доповіли тимчасово виконуючому обов’язки голови облдержадміністрації Тарасу Савченку представники нацполіції та Держспоживслужби

За словами заступника начальника Головного управління Національної поліції в Сумській області Миколи Худенка, представниками Нацполіції здійснюються рейдові перевірки з метою контролю за дотриманням протиепідемічних заходів на території області. Так, щодобово працює 36 рейдових груп, до складу яких входять правоохоронці.

З початку року проведено 5721 перевірку суб’єктів господарювання. Зокрема проінспектовано 902 одиниці пасажирського і громадського транспорту, 57 торгово-розважальних центрів, 62 інших розважальних центрів та кінотеатрів, 688 закладів громадського харчування, 38 спортивних залів, фітнес-центрів та басейнів тощо. Загальна кількість складених матеріалів: 35 протоколів та 175 постанов.

Як наголосив начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області Віталій Моісеєнко, наразі фахівці Держпродспоживслужби здійснили 1068 перевірок суб’єктів підприємницької діяльності. Загальний відсоток виявлених порушень становить 15,2%. Питому вагу серед них займають порушення на ринках – 36,3%, в перукарнях – 18,7%, а також на об’єктах побутового обслуговування.

Посадовець наголосив, що перевірки будуть продовжуватися. Разом з тим, за наявності інформації громадяни також можуть повідомляти до Держпродспоживслужби про факти порушень протиепідемічних та карантинних вимог.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: