Завантаження ...

У грудні інспекторами Сумської рибоохорони викрито 60 порушень

У грудні інспекторами Сумської рибоохорони викрито 60 порушень  фото

У грудні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 6 рибоохоронних рейдів та викрито 60 порушень природоохоронного законодавства, з яких 11 – грубих.

Також складено 18 протоколів - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та 25 - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів).

Оформлено шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 13 од. заборонених знарядь лову.

Під час проведених заходів державні інспектори вилучили у порушників 23 од. заборонених знарядь лову (20 сіток, загальною довжиною 1 175 м, інших знарядь лову - 3 од.) та 511 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибному господарству, за даний період склали 73 372 грн. На порушників накладено 16 524 грн штрафів. Передано до судів 36 справ для притягнення до адміністративної відповідальності», - повідомили у відомстві.

За даний період зафіксовано 18 порушень природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів з перевищенням дозволеної кількості гачків (не більше п’яти) на одну особу та за вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. На порушників накладено штрафів на суму 1 734 грн. За постановами судів на громадян, які порушили природоохоронне законодавство, накладено 14 790 грн штрафів.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках міст області виявлено 25 випадків незаконного продажу 433 кг водних біоресурсів. На продавців оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог Правил рибальства і з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства чи явище задухи риби - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: