Завантаження ...

Суми – серед лідерів із вакцинації від COVID-19

Суми – серед лідерів із вакцинації від COVID-19 фото

Під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові Олександрові Лисенку проаналізували ситуації з захворюваністю на COVID-19 та впровадження заходів, спрямованих на протидію поширенню хвороби та її лікування.

Головний спеціаліст управління охорони здоров’я Наталія Кіпенко розповіла, що попереднього тижня кількість первинних хворих зросла на 52%, активних хворих – на 27%. Стаціонарне лікування у медичних закладах, що перебувають у підпорядкуванні сумської громади, наразі проходять 87 дорослих і 40 дітей (12 мають підтвердження діагнозу).

 

«З 87 дорослих, які перебувають на стаціонарному лікуванні в наших закладах, невакцинованих 74%. Серед тих, що потребують кисневої терапії, – 82%, серед тих, хто потребують інтенсивної терапії та вентиляції легень, – всі 100%. Це свідчить про те, що вакцинація діє, і щеплені переносять хворобу легше», – зазначила Наталія Кіпенко.

 

Посадовець повідомила, що темпами та обсягами вакцинації Суми посідають третє місце серед обласних центрів України. Медичними закладами міста внесено до E-Health 330995 записів про вакцинацію щодо 64,7% населення міста або 77,8% дорослого населення.

Посадовець нагадала, що з 6 січня всі вакциновані особи віком від 18 років можуть отримати бустерну дозу вакцини проти COVID-19. Оптимальний термін ревакцинації – від шести до дев’яти місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина. Після введення бустерної дози можна отримати новий COVID-сертифікат, який діє 270 діб із дати її введення.

Принагідно головний спеціаліст управління охорони здоров’я повідомила, що наприкінці 2021 року до міста надійшли два рентгенапарати загальною вартістю 3,8 млн грн для надання допомоги хворим на COVID-19 безпосередньо в палатах. Один був придбаний за кошти громади, інший – за кошти державного бюджету, отримані за сприяння депутата Верховної Ради України Тетяни Скрипки.

Також Наталія Кіпенко розповіла, що управління охорони здоров’я опрацювало питання будівництва кисневої станції на території КНП «Клінічна лікарня № 5». Потреба у фінансуванні (з урахуванням розробки проєкту, придбання необхідного обладнання та виконання робіт). З метою економії коштів бюджету громади міський голова Олександр Лисенко доручив профільному структурному підрозділу впродовж тижня розглянути питання можливості використання для потреб КНП «Клінічна лікарня № 5» подібного обладнання, встановлення якого планується за державною програмою по сусідству – в КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона». Також очільник міста дав завдання управлінню охорони здоров’я перевірити готовність пунктів обігріву при лікарнях до прийому громадян, оскільки синоптики прогнозують зниження температур повітря, та скласти список відділень, які ще не ремонтували.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: