Завантаження ...

У Сумах планують ремонтувати дороги

У Сумах планують ремонтувати дороги фото

Відповідний проєкт було подано на розгляд до Сумської міської ради.

Директором комунального підприємства “Шляхрембуд” на розгляд до міської ради Сум та міського голови були подані пропозиції щодо ремонту доріг в обласному центрі. До документа увійшли об’єкти, які найбільше і давно потребують ремонту, а також ті, чия реставрація не була завершена. Серед таких: вулиці Гагаріна, Малиновського, Металургів, Набережна річки Сумки, Новомістенська, Псільська, Пушкіна, Робітнича, Степана Бандери, Садова, Харківська, Покровська площа та провулок 9-го Травня. Найдорожчим виявилася частина Харківської вулиці від вулиці СКД до Охтирської. На цю дорогу треба буде витратити 30 972 гривні. Також на дрібний ремонт, нанесення дорожньої розмітки та обслуговування світлофорів знадобиться 8 500, 2 500 та 2000 гривень відповідно. Разом ремонт усіх об’єктів у грошовому еквіваленті становитиме 93 056 гривень. 

 

“Звичайно, доріг, які потребують ремонту, в обласному центрі набагато більше, але, нажаль, фінансування, що виділяється з бюджету громади на ремонт доріг, – вкрай обмежене. Навіть цей невеликий перелік перевищує  видатки на поточний ремонт доріг, заплановані у проєкті бюджету Сумської громади на 2022 рік. Тож що залишиться у переліку після прийняття бюджету – наразі невідомо. Нагадаємо, що на 2021 рік департамент інфраструктури міста обрахував потребу та провів тендер на послуги з поточного ремонту вулично-дорожньої мережі та штучних споруд  на території Сумської міської ТГ на суму 150 млн. грн.  Фактичні ж видатки за рік склали 91,4 млн. грн. (з них 4,6 млн. грн. – субвенція з державного бюджету на ремонт дороги до нового садочка в 12-му мікрорайоні), що в півтора рази менше обрахованої замовником потреби.”, - йдеться у повідомленні КП “Шляхрембуд”.

 

Також комунальне підприємство повідомило, що у проєкті бюджету Сум на 2022 рік на ремонт дорожніх покриттів відведено 75 мільйонів гривень. За словами “Шляхрембуду”, цього вкрай недостатньо, адже підвищується вартість послуг, газу, паливно-мастильних матеріалів та мінімальної заробітної плати. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: