Завантаження ...

У СумДУ у рамках міжнародного проєкту відбулась серія блог-кафе

У СумДУ у рамках міжнародного проєкту відбулась серія блог-кафе  фото

У грудні в рамках міжнародного проєкту «Я-медіа», що реалізується Сумським державним університетом, відбулося три заходи у форматі блог-кафе, спрямовані на розвиток лідерських якостей місцевих активістів і медіаграмотності.

10 грудня відбулося блог-кафе для волонтерської служби СумДУ, під час якого слухачі дізналися про те, як писати новини, про структуру та композицію новин, а також провели аудит сторінки Волонтерів СумДУ у соціальній мережі Instagram. У результаті автори постів дізналися, як можна покращити кожну з публікацій та привернути увагу більшої аудиторії.

15 грудня студенти відвідали блог-кафе «Як розуміти сучасні меми і де їх використовувати». Присутні дізналися, які функції виконують меми, а також, що це не лише розваги, але й потужний інструмент маніпуляції та пропаганди. Але, одночасно із цим, можливість привертати увагу до своїх блогів чи ЗМІ.

Цікавою стала практична вправа, під час якої всі присутні мали створити власні меми до актуальних новин. Завдання так сподобалося студентам, що кожен створив не один, а кілька мемів, після чого відбулося голосування за кращого автора. Переможниця Марія Рашевська отримала в подарунок від організаторів гірлянду для новорічного настрою.

17 грудня відбулося суто практичне блог-кафе, під час якого учасники в командах вчилися знімати відео для соціальної мережі ТікТок (продумували сценарії, проводили зйомки та монтували).

Одночасно з офлайн-заходами у межах проєкту триває активна онлайн-діяльність. Майже 100 блогерів уже створили власні блоги на правозахисну тематику, а це майже 800 дописів про права людини та стан їх дотримання в Україні та світі.

У 2022 році діяльність проєкту продовжиться, заплановано ще 5 блог-кафе, а також навчання блогерів від естонських колег.

Довідково: організаторами проєкту «Я – медіа» є Сумський державний університет, ГО «Молодіжна медіа спілка (ММС)» спільно з громадською організацією «Фундація Прав Людини», Університетом міста Тарту (Естонія) та фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: