Завантаження ...

Сумчанам нагадують правила використання піротехнічних засобів

Сумчанам нагадують правила використання піротехнічних засобів фото

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення нагадує жителям Сумської міської ТГ правила використання піротехнічних засобів.

Феєрверки, петарди, ракети та інші вибухові «іграшки» завжди привертали до себе увагу не тільки дітвори, а й дорослих. Із кожним роком збільшується кількість людей, що отримують від цих забав каліцтво, термічні опіки, різні травми. Дуже часто це трапляється внаслідок необережного, неправильного та безграмотного користування піротехнічними виробами.

Сучасний ринок пропонує різноманітну піротехніку, яка стала прикрасою будь-якого свята. На жаль, переважна більшість імпорту не має відповідних документів на реалізацію. При купівлі піротехнічних виробів обов'язково ознайомтеся з інструкцією, вона повинна бути на кожному виробі. Якщо немає інформації щодо використання – то виріб є не сертифікованим, тому користуватися ним небезпечно. Перевірте термін зберігання виробу, його встановлює сам виробник, і ніхто не має права цей термін продовжити. Сьогодні торгівля пропонує широкий вибір різноманітної піротехніки, в основному китайського, корейського і, частково, вітчизняного виробництва.

На багатьох подібних виробах вказані вікові обмеження. Ті, які не призначені для використання дітьми молодше 16 чи 18 років, купувати не слід. Обов'язково перевірте, чи не пошкоджена упаковка виробу та сам виріб.

Щоб запобігти неприємним наслідкам від «спілкування» з піротехнічними виробами, необхідно пам'ятати і дотримуватися правил пожежної безпеки при використанні піротехнічних виробів.

Запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити всередині приміщення, з балконів та поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок.

Піротехніку не можна зберігати біля приладів опалення (батарей, газових, електричних плит), не варто носити вогненебезпечні вироби у кишенях. Не можна розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам. Не можна курити, працюючи з піротехнічними виробами, а також знаходитися в нетверезому стані.

Прочитайте інструкцію та зверніть увагу на усі яскраві написи на коробці. Можливо, ця маленька пересторога врятує ваше здоров’я або ж навіть життя.

У жодному разі не довіряйте дитині самій використовувати піротехнічний виріб. Роблячи покупку, ви можете вимагати від продавця документи, що підтверджують якість піротехнічних виробів: сертифікат якості, детальна інструкція. Необхідно звернути увагу на пакування, яке не повинно мати жодних ушкоджень, також потрібно перевірити термін придатності виробу, наявність інструкції щодо застосування.

Основні правила пожежної безпеки прості і не потребують великих матеріальних затрат. Треба уважно вивчити їх, адже знання та виконання цих правил є запорукою безпеки життя кожного.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: