Завантаження ...

Вчителі Сумщини отримали для роботи понад 1500 ноутбуків

Вчителі Сумщини отримали для роботи понад 1500 ноутбуків фото

Вручив комп’ютерну техніку педагогам голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький

 

«Ці ноутбуки ми вручаємо «під новорічну ялинку». Але це не класичні подарунки, а допомога сучасним педагогам. Адже пандемія COVID-19 триває вже другий рік і перед освітньою галуззю постали нові виклики. Щоб сприяти підвищенню якості дистанційного навчання та інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання, держава почала закуповувати ноутбуки для вчителів», – зазначив Дмитро Живицький.

 

За його словами, у межах національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю» від Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації на умовах співфінансування в Сумську область доставлено 1 524 ноутбуки для 45 територіальних громад (у Конотопський район – 284 ноутбуки, Охтирський – 227, Роменський – 159, Сумський – 571, Шосткинський – 215). Заклади обласного підпорядкування отримають 68 ноутбуків.

Також голова облдержадміністрації подякував громадам, які з місцевих бюджетів виділили в сукупності 4,6 млн грн співфінансування для придбання цих ноутбуків.

 

«Через пандемію учні усієї країни були змушені перейти на дистанційну форму навчання, – підкреслив голова обласної ради Віктор Федорченко під час урочистостей. – Але, на жаль, далеко не всі вчителі мають дома комп’ютери чи ноутбуки. Також вони мають власних дітей, які теж навчаються онлайн. Тому дуже своєчасно Президент України поставив завдання розробити проєкт забезпечення вчителів сучасною технікою. Ми всі розуміємо, що нам необхідно якісно навчати наших дітей. Висловлюю за це вчителям величезну повагу, і бажаю, щоб ці ноутбуки дали більше знань нашим дітям і принесли величезну користь».

 

Довідково. Усього до кінця року за державною субвенцію мають закупити 60 тисяч ноутбуків для вчителів. З держбюджету виділили 980 млн грн. Середня вартість одного ноутбука 17,9 тис. грн.

Сумській області у 2021 році виділено кошти у сумі понад 23 млн грн на придбання ноутбуків для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти та їх філій для організації дистанційного навчання.

Ноутбуки оснащено усім необхідним для дистанційної роботи вчителя.

Це дасть змогу зробити навчальний процес сучасним та зручним не залежно від карантинних обмежень у зв’язку з пандемією COVID-19.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: