Завантаження ...

«Слобожанський експрес» здійснив свій перший рейс

«Слобожанський експрес» здійснив свій перший рейс фото

Сучасний дизельний поїзд прибув на першу платформу Сумського залізничного вокзалу, його урочисто зустріли жителі та гості Сумщини

Як повідомив голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький, новий регіональний поїзд «Слобожанський експрес» з’єднує Луганську, Харківську та Сумську області.

 

«Цей проект було можливо реалізувати завдяки програмі Президента України «Велике будівництво». Адже цей поїзд українського виробництва, його виготовили на Крюківському вагонобудівному заводі, − зазначив Дмитро Живицький. − Я дякую Міністерству інфраструктури, що вони звертають увагу на прохання від жителів Сумщини. Нам ідуть назустріч, і крім запуску цього поїзда, відновили маршрут Шостка − Київ і далі працюємо над електрифікацією ділянки між Ворожбою і Люботином. Будемо говорити і про інші маршрути, які необхідні Сумщині».

 

Голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін розповів, що завдяки тому, що «Велике будівництво» тепер і на залізниці, з’явилася можливість привести в Суми новенький український потяг.

 

«Передусім поїзд сполучатиме два міста − Суми і Харків, адже люди їздять на навчання, на роботу і додому. Тож він сьогодні − на часі. Крім того, дуже важливий соціальний сегмент − переселенці, які проживають на Сумщині, але мають родичів на Луганщині», − зазначив він.

 

Член правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський додав, що ціна квитка за напрямом Суми − Харків −130 гривень (ІІ клас) та 166 гривень (І клас). Крім того, повністю вакциновані пасажири зможуть скористатися програмою єПідтримка і витратити 1000 гривень в рамках цієї програми на подорожі, в тому числі й на цьому поїзді.

Поїзд має максимальну швидкість 140 км/год, у його складі 3 вагони − 170 місць. Поїзд сучасний і пристосований для перевезення маломобільного населення.

За інформацією прес-служби АТ «Укрзалізниця», на постійній основі поїзд курсуватиме у сполученні Попасна – Харків, Харків – Ворожба. Ознайомитися із розкладом руху поїзда можна на сайтах регіональної філії «Південна залізниця» та АТ «Укрзалізниця».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: