Завантаження ...

За пів місяця інспектори Сумської рибоохорони зафіксували 31 порушення

За пів місяця інспектори Сумської рибоохорони зафіксували 31 порушення фото

У період з 01 по 15 грудня 2021 року інспектори Сумського рибоохоронного патруля зафіксували 31 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено шість протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), вісім – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та 17 - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів).

«Загалом, у порушників конфісковано майже 259 кг риби та шість од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на 714 грн. Збитки нанесені рибному господарству України склали 45 849 грн. На ринках області виявлено незаконний продаж 255 кг риби. Передано до судів 23 справи для притягнення до адміністративної відповідальності» - повідомив керівник Сумського рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, 9 грудня 2021 року Сумський рибоохоронний патруль викрив порушення Правил рибальства на водоймі в с. Гудими Роменського району. Двоє громадян займався добуванням риби забороненими знаряддями лову – двома сітками. У такий спосіб виловили 3 екз. карася сріблястого. Збитки завдані рибному господарству склали 4 743 грн.

13 грудня на водному об’єкті в с. Залізняк Сумського району рибінспектори виявили порушника, який за допомогою забороненого знаряддя - «павуком» добув 10 екз. окуня, загальною вагою 0,6 кг. Сума збитку склала 31 620 грн.

Цього ж дня держінспектори задокументували порушення Правил рибальства на р. Рябинка Кириківської ОТГ Охтирського району. Двоє чоловіків за допомогою двох сіток виловили 6 екз. карася сріблястого, загальною вагою 3 кг. Завдано збитків у розмірі 9 486 грн.

На порушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

За даний час зафіксовано вісім порушень природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів знаряддями лову з гачками, що перевищують дозволену кількість (не більше п’яти) на одну особу та за вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. На порушників накладено штрафів на суму 714 грн.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках міст Охтирка, Суми, Конотоп, Білопілля та Ворожба виявлені випадки незаконного продажу 255 кг водних біоресурсів. На продавців оформлені протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Довідково:

З 01 грудня 2021 року по 30 червня 2022 року в області триватиме заборона на вилов річкових раків на період їх спарювання, винощування ікри та першої линьки.

Заборону встановлено з метою забезпечення охорони цього виду водних біоресурсів під час їх природного відтворення і збільшення запасів у водоймах Сумської області. Враховуючи рекомендації Інституту рибного господарства Національної академії аграрних наук України в Управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у Сумській області виданий наказ від 23 листопада 2021 року № 158.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: