Завантаження ...

У Сумах відзначатимуть новорічно-різдвяні свята на новій локації

У Сумах відзначатимуть новорічно-різдвяні свята на новій локації  фото

У Сумах цього року збільшили кількість новорічної ілюмінації, а головне святкування перенесли на Театральну площу.

Про програму новорічних свят на території Сумської міської громади розповіли міські посадовці.

 

«При підготовці до відзначення новорічно-різдвяних свят у Сумах ми керувались досвідом європейських країн, тому цього року акцент зробили на святковій ілюмінації, Різдвяному ярмарку, яскравих фотозонах та розвагах. До того ж, головне місце святкування перенесли з майдану Незалежності на Театральну площу. З цією пропозицією, зокрема, до нас звернулись члени Молодіжної ради та громадських організацій», – повідомив заступник міського голови Станіслав Поляков.

 

За словами заступника очільника громади, у День Святого Миколая, 19 грудня, на Театральній площі розпочнуть працювати святкові локації – атракціони для дітей, фотозони та ярмарок. Цього ж дня новорічними вогнями засяє головна ялинка громади. Повністю «казкове містечко» запрацює з наступних вихідних, 25 грудня.

За словами начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олега Дубицького, на Різдвяному ярмарку сумчани зможуть придбати глінтвейн, пунш, різноманітні чаї та каву, спробувати шашлики та інші м'ясні страви, крім того поласувати традиційними новорічними смаколиками і спробувати страви національної кухні.

Підприємці реалізовуватимуть продукцію у шести декорованих дерев’яних будиночках, прикрашених яскравою ілюмінацією.

Головне святкове дійство очікується новорічної ночі, 31 грудня, – о 23:30 на Театральній площі розпочнеться концерт за участі творчих колективів і окремих виконавців Палацу культури «Хімік». Для сумчан та гостей міста проводитимуть конкурси та ігри, а після зустрічі Нового року розпочнеться дискотека, яка триватиме до 3:00 ранку.

 

«Як показав досвід, спільна зустріч Нового року полюбилася сумчанам, бо це привід зустрітися всім разом і відсвяткувати у чудовій атмосфері, у дружньому колективі. Головне, щоб був святковий настрій у всіх людей, які в цей час зберуться на Театральній площі», – сказала начальник відділу культури Наталія Цибульська.

 

Як завжди, на новорічні свята вітатимуть найменших сумчан, зокрема, для дітей пільгових категорій готують солодкі подарунки «під ялинку». А казковий настрій малечі забезпечать новорічні вистави, які представлять колективи Сумського національного академічного театру ім. Щепкіна та обласного театру для дітей та юнацтва.

Для любителів мистецтва, за словами Наталії Цибульської, в КУ «Агенція промоції «Суми» 21 грудня, о 17:00, відкриється виставка робіт «Посеред зими» художниці Анни Черненко.

Окрім того, сумчани матимуть можливість переглянути виставку декоративно-ужиткового мистецтва «Сяйво різдвяної зірки», яка відкриється у середу, 22 грудня, в Конгерс-центрі СумДУ о 14:00.

Начальник відділу молодіжної політики Тетяна Сахнюк зауважила, що її структурний підрозділ також готує для містян захід – онлайн-фотоконкурс, участь у якому зможуть взяти всі охочі. Детальніше про умови конкурсу буде повідомлено на Інформаційному порталі міської раді та у соціальних мережах відділу. Переможців конкурсу відзначать подарунками та призами.

 

«Переконані, що малечі та дорослим сподобається новий формат свята і кожен знайде собі розваги до смаку, – наголосив Станіслав Поляков. – Тож, 31 грудня, на Театральній площі міста, зустрічаємо Новий 2022 рік разом – у дружньому колі нашої міцної сумської родини».

 

Своєю чергою голова Молодіжної ради при Сумській міській ради Артем Бондарєв подякував міській владі за підтримку ініціативи щодо проведення новорічних свят саме на Театральній площі: «Зміна місця святкування новорічних свят дозволить мешканцям міста відчути яскраві емоції та отримати нові враження. Можливо, сумчани захочуть поділитися своїми враженнями на сторінках у соціальних мережах, що в свою чергу позитивно вплине на імідж міста».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: