Завантаження ...

Сумські шляховики обробили дороги засобами проти ожеледиці

Сумські шляховики обробили дороги засобами проти ожеледиці фото

У ніч із 13 на 14 грудня спецтехніка КП «Шляхрембуд» проводила профілактичну обробку доріг для запобігання утворенню ожеледиці.

У понеділок, 13 грудня, відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення із посиланням на обласний центр гідрометеорології повідомив, що у вівторок, 14 грудня, в Сумах вночі та вранці очікуються туман, ожеледь, на дорогах ожеледиця.

У зв’язку з цим КП «Шляхрембуд» задіяло сім піскорозкидачів для профілактичної обробки доріг, аби запобігти утворенню ожеледиці на проїжджій частині основних автомагістралей обласного центру, якими курсує громадський транспорт.

Також піскорозкидачі обробляли тротуари, які примикають до проїжджої частини (вул. 20 років Перемоги, вул. Роменська тощо). На інших вулицях для посипання тротуарів, що закріплені за КП «Шляхрембуд» для зимового утримання, були задіяні трактори.

«Відповідно до Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 14 лютого 2012 року N 54 (зі змінами, затвердженими наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 7 грудня 2020 року № 297), для боротьби з ожеледицею у місцях із найбільш напруженим рухом, на аварійно-небезпечних ділянках, на крутих спусках, перед залізничними переїздами та на інших ділянках за інформацією уповноваженого підрозділу Національної поліції може бути застосовано профілактичне оброблення, яке запобігає утворенню ожеледиці. Профілактичне оброблення дорожнього покриття слід здійснювати за 1-2 години до виникнення ожеледиці, прогнозованої попереджувальними метеозведеннями (п. 5.18 розділу V «Утримання вулиць та доріг у зимовий період»)», – пояснюють на комунальному підприємстві.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: