Завантаження ...

Національний театр ім. Щепкіна планують передати на баланс держави

Національний театр ім. Щепкіна планують передати на баланс держави фото

У 2022 році на утримання закладів, підпорядкованих Управлінню культури ОДА, передбачені видатки у сумі 202 250 тис. грн. На підтримку театрів планують направити 57 042,5 тис. грн; філармонії – 18 437,7 тис. грн; бібліотек – 27 712,9 тис. грн.

Серед першочергових завдань структурного підрозділу, як повідомила начальник управління Олена Мельник на засіданні обласної депутатської бюджетної комісії, - добудова гримерок 4 поверху Національного театру ім. Щепкіна і виготовлення проєктно-кошторисної документації на ремонт даху краєзнавчого музею. В цілому на це необхідно 1,8 млн грн.

Також за власний кошт (1,5 млн грн) Сумський фаховий коледж мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського виготовив ПКД на ремонт першої будівлі по вул. Гагаріна. «Вона дійсно в аварійному стані. Директор коледжу порушує це питання на всіх рівнях і працює над залученням додаткових коштів для ремонту. Крім того, ми звернулися до Кабінету Міністрів, Міністерства культури щодо знаходження механізму передачі нашого Національного театру ім. Щепкіна на баланс державного бюджету. Адже одночасно національний театр у нас лишається комунальним закладом обласної ради – це просто нонсенс!» - зазначила начальник управління.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: