Завантаження ...

У СНАУ влаштували акцію 16 днів проти насильства

У СНАУ влаштували акцію 16 днів проти насильства  фото

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Сумський національний аграрний університет активно долучився до цієї масштабної акції.

У зв’язку з цим, психологічною службою університету були проведені такі заходи:
25.11 – розроблено і проведено анкетування з метою обізнаності про проблеми насильства і на основі якого було розроблено подальший план дій.
29. 11 – проведено онлайн лекцію з елементами тренінгу «Насильство. Міфи та реальність», де піднімалися важливі питання, щодо насильства, його видів та чому воно досі існує, а також перегляд відеороликів із серії «Бийся як дівчина».
01.12 – організовано та проведено акцію «Не дай СНІДу шанс!», яка проходила в навчальних корпусах університету та студентському містечку, а також запустили челендж «Стоп СНІД!» у соціальних мережах Facebook та Instagram.
02.12 – проведено онлайн зустріч з представниками поліції на тему «Як не стати жертвою насильства» та «Чому існує рабство».
03.12 – університет долучився до благодійної акції «Подаруй тепло» для людей з КНП СОР «Клінічна спеціалізована лікарня. Сумський підрозділ», яка присвячена міжнародному дню людей з обмеженими можливостями та міжнародному дню волонтера, акція триватиме до 17.12.2021 року.
09.12 – проведено онлайн зустріч з фахівцем з питань запобігання та виявлення корупції Пирхою М.А
09.12 – студенти та співробітники СНАУ, відвідали Сумський національний національний академічний театр драми та музичної комедії імені М. С. Щепкіна та переглянули виставу «Нелегалка».
10.12 – у міжнародний день прав людини психологічна служба СНАУ разом зі студентами випустили соціальний відеоролик «Все може бути по-іншому», який висвітлює проблему насильства, тому що все дійсно – може бути по-іншому.

Головна ціль таких зходів збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: