Завантаження ...

На Сумщині створять об’єднання місцевих громад

На Сумщині створять об’єднання місцевих громад фото

Нещодавно у Сумській обласній раді пройшла нарада з питань стратегічного розвитку територіальних громад області. Депутати та керівники обговорювали ймовірність створення Асоціації громад Сумщини.

Таке об’єднання допоможе місцевим громадам виголошувати свої інтереси на державному та навіть міжнародному рівнях, а також налагодить їх зв’язок із місцевими органами самоврядування. 

Про переваги та умови запровадження Асоціації говорить Микита Баня, депутат обласної ради:

 

“Ми сподіваємося, що створення Асоціації сприятиме розвитку громад, допоможе їм узгоджувати між собою єдину позицію задля діалогу з центральною владою. Головне, щоб територіальні громади повірили у свої сили, подолали інертність, відкрили для себе широкі можливості співпраці та партнерства з бізнесом і соціальними інвесторами. Тоді для них стануть відкритими всі дороги”.

 

Крім того, на порядку денному було питання створення Агенції регіонального розвитку. Як відомо, Сумщина залишається однією з трьох областей України, де таку організацію й досі не створили. Однак, за словами Дмитра Живицького, цю проблему скоро буде подолано: Агенція готова до запуску, усі громади погодилися фінансувати запропоновані ОДА проєкти, а обласна рада вже шукає для них керівників.  

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: