Завантаження ...

Дві сенсорні кімнати з’явилися у сумському ІРЦ

Дві сенсорні кімнати з’явилися у сумському ІРЦ   фото

Дві сенсорні кімнати відкрито в Інформаційно-ресурсному центрі №1, обладнання для яких надійшло від міжнародної неурядової організації Lions Club International.

Це винагорода для сумських освітян за активну участь у навчанні за освітньою програмою позитивного розвитку Lions Quest «Соціальні та емоційні компетентності ХХІ століття».

Як зауважила начальник управління освіти і науки Антоніна Данильченко, шлях до її отримання був непростий. Сумська міська рада, управління освіти і науки, Центр професійного розвитку педагогічних працівників, педагоги сумлінно виконували умови та завдання організатора. Зокрема, вчителі громади (загалом майже 900 освітян) взяли участь у близько 40 тренінгах. У фіналі громада отримала для ІРЦ № 1 світлу та темну сенсорну кімнати.

 

«На початку проєкту я не дуже вірила в те, що ми виграємо, але була впевнена в тому, що нам потрібен такий досвід, щоб педагоги отримали і удосконалили знання та навички роботи в інклюзивних класах, – розповіла начальник управління освіти і науки. – Ми були активними, навчали наших педагогів працювати саме в сенсорних кімнатах із усіма елементами, для того, щоб діти були розвиненими та адаптованими. У підсумку ми продемонстрували себе кращими в Україні й наша спільна робота трансформувалася у такий потрібній нашій громаді здобуток».

 

Директор ІРЦ № 1 Юлія Крикуненко зазначила, що велика кількість стимуляторів, якими начинені сенсорні кімнати, допоможе ефективно впливати на розвиток фізичного, психічного та соціального здоров’я підопічних.

 

«Це обладнання надає нові можливості для роботи з нашими дітьми та сприятиме покращенню траєкторії їхнього розвитку», – сказала вона.

 

Заступник міського голови Станіслав Поляков подякував усім, хто своєю активністю та працею сприяв, аби Сумська громада отримала такиу вагому винагороду.

Антоніна Данильченко повідомила, що сенсорні кімнати будуть доступні всім дітям громади за попереднім записом, який здійснюватиме ІРЦ № 1.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: