Завантаження ...

Для студентів СНАУ влаштували екскурсію донорським центром

Для студентів СНАУ влаштували екскурсію донорським центром  фото

Нещодавно студенти СНАУ, разом із відділом з організації виховної роботи університету, відвідали Сумський обласний центр служби крові «Biopharma plasma».

Для них влаштували цікаву екскурсію усіма «потаємними» місцями донорського центру: починаючи від моменту реєстрації потенційного донора й закінчуючи моментом відправки плазми чи компонентів крові до реципієнтів.

Студенти оглянули зали очікування, зали донації, дізналися механізми підключення донорів до системи плазмозабору (забору компонентів крові або ж цільної крові), ознайомились із лабораторіями у яких роблять аналізи для донорів при кожній донації. Також побували у холодильній камері, де зберігаються пакети із плазмою, компонентами крові, цільною кров‘ю. А ще дізнались про механізм вибраковування поганої плазми чи крові, куди її відправляють і які препарати з неї виробляють, хто може бути донором, причини відсторонення від донорства й багато іншої цінної інформації.

Не менш цікавим виявився процес заморожування пакетів з плазмою, адже  700 мл плазми можна повністю заморозити за 4 хвилини у спеціальному апараті температура в якому -48 градусів по Цельсію.
Після екскурсії адміністрація центру крові проінформувала присутніх про найближчі акції, у яких студенти Сумського НАУ зможуть взяти участь і не лише зробити добру справу, а й отримати подарунки. Потім за чашкою чаю обговорили спільні проєкти СНАУ + BIOPHARMA PLASMA.

Щиро дякуємо Biopharma Plasma за прекрасну пізнавальну екскурсію, розсіяння міфів про здачу крові та її компонентів. Бути донором — це не лише шляхетно, а й корисно для здоров`я, давайте долучатися разом!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: