Завантаження ...

Сумські держлісгоспи розгортають ялинкову кампанію

Сумські держлісгоспи розгортають ялинкову кампанію фото

На Сумщині ялинкова кампанія стартувала. Лісогосподарські підприємства області вже розпочали оптову торгівлю хвойним новорічним товаром. У деяких держлісгоспах вже з понеділка, 6 грудня, відкрили і роздрібний продаж новорічних деревець.

Продаж новорічних деревець відбувається у спеціально визначених місцях – Ялинкових базарах, оснащених на базі центральних садиб та лісництв кожного з 12 лісгоспів управління.

У Глухівському, Тростянецькому та Роменському підприємствахреалізація ялинок та сосен здійснюється через спеціалізовані магазини «Лісовичок».

Кожна ялинка,  яку реалізують державні підприємства,  відзначається маркуванням спеціальним кодом. Це є підтвердженням законності заготівлі та реалізації, а також дозволяє покупцю дізнатись про походження придбаного новорічного дерева.

Всього в передноворічний період лісівники планують реалізувати  48,0 тис. шт. ялинок та сосен.

Середня реалізаційна ціна за метрове деревце прогнозується в межах 80 грн.

Для охорони зелених насаджень від незаконних порубів в усіх держлісгоспах області вже працюють рейдові бригади. Всього створено 73 рейдові групи, в які ввійшли 248 чоловік.

Будемо вдячні за співпрацю, якщо ви помітите незаконний поруб новорічних красунь. Повідомляйте нас про це за телефоном «Гарячої лінії» обласного управління з охорони хвойних насаджень (0542) 77 02 69 – Олександр БАНЯ.

Детальну інформацію по всіх питаннях, пов’язаних з продажем новорічних деревець у місці, де ви живете, можна отримати у місцевому лісогосподарському підприємстві.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: