Завантаження ...

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 6 грудня 2021

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 6 грудня 2021 фото

На виконання доручення міського голови Олександра Лисенка минулого тижня мобільні групи продовжували здійснювати контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на об’єктах, розташованих на території населених пунктів Сумської міської територіальної громади.

Як повідомив під час щопонеділкової апаратної наради начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко, з 26 листопада по 2 грудня перевірили 305 об’єктів, що здійснюють господарську діяльність на території міста (кафе, магазини, аптеки, заклади побутового обслуговування, транспортні засоби, якими перевозяться пасажири тощо).

Мобільними групами, а також патрулями поліції складено 34 акти перевірки, п'ять протоколів за статтею 42 КУпАП та 74 – за статтею 44-3 КУпАП.

Контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України допомагали здійснювати представники в/ч 3051 Національної гвардії України в кількості 55 осіб, які працювали в складі 15 піших патрулів і двох патрулів на автомобілях.

За інформацією начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олега Дубицького, минулого тижня працівники відділу, спільно з іншими представниками мобільних груп, обстежили 40 закладів по вул. Г. Кондратьєва, вул. Троїцька, вул. Петропавлівська та пл. Покровська. У результаті за виявлені порушення законодавства щодо дотримання вимог карантинних обмежень спеціалістами Держпродспоживслужби було складено п'ять протоколів за статтею 42 КУпАП.

За словами начальника відділу транспорту, зв'язку і телекомунікаційних послуг Сергія Яковенка, з 29 листопада по 3 грудня членами тимчасової комісії з контролю за проведенням дезінфекції міського пасажирського транспорту проведено контрольні перевірки дотримання карантинних вимог на базах ТОВ «АТП 1054» і ТОВ «Престиж-лайн». На кінцевій зупинці «Аеропорт» перевірено 22 автобуси.

Перевізникам надали рекомендації щодо посилення контролю та проведення дезінфекції салонів автобусів і робочих місць водіїв.

Також, працівниками відділу проводиться щоденний моніторинг виходу автобусів на маршрути міста. У четвер, 2 грудня, проведено перевірку міського пасажирського транспорту у вечірній час на дев'яти маршрутах. Відсутність або недостатня кількість транспорту була зафіксована у ТОВ «Сумипастранс», ПП «Согор» і ФОП Олійник А. Г. За результатами перевірок складено відповідні акти та направлено перевізникам.

Під час перевірки виконання перевізниками карантинних обмежень працівниками поліції складено один протокол на водія автобуса за перевищення кількості пасажирів у салоні автомобіля.

Сергій Яковенко також зауважив, що відсьогодні, 6 грудня, із набуттям чинності змін до постанови Кабінету Міністрів України № 1236 регулярні перевезення пасажирів на території Сумської міської громади (на міських та приміських маршрутах, що не виходять за межі Сумської громади) здійснюватимуться відповідно до сукупної кількості місць для сидіння та 50% місць для стояння.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: