Завантаження ...

На Сумщині відзначили День ЗСУ та Міжнародний день волонтера

На Сумщині відзначили День ЗСУ та Міжнародний день волонтера фото

Участь в урочистостях в Сумському національному академічному театрі ім. М.С. Щепкіна взяв голова облдержадміністрації Дмитро Живицький

Українській армії, як і рідній Україні, виповнилося 30 років. За цей час на плечі Збройних Сил випало чимало випробувань, головним із яких є захист території України в зоні АТО/ООС. Адже тисячі військовослужбовців уже 7 рік поспіль на сході держави незламно захищають наші кордони. А ціла армія волонтерів взяла на себе місію допомагати у життєзабезпеченні наших захисників.

 

«Саме завдяки українським військовим, завдяки добровольцям, які пішли тоді захищати нашу державу і її незалежність, Україна вистояла, стала сильною, відродила армію, зробила її потужною, адже ми пам’ятаємо, в якому стані знаходилась армія до початку агресії. Ми пам’ятаємо хто і як знищував її», – зазначив Дмитро Живицький.

 

Як наголосив він, День Волонтерів невипадково святкується майже одночасно із Днем Збройних Сил, адже в період початку гібридної війни, незаконної анексії Криму та окупації території Донецької та Луганської областей саме волонтери зробили велику справу, стали надійним партнером держави у забезпеченні армії.

 

«День Волонтерів ми будемо святкувати 5 грудня, напередодні Дня української армії, тому що волонтери тоді зробили багато, щоб у наших хлопців були продукти харчування, засоби захисту, зброя тощо. Сьогодні ми шануємо нашу армію, пишаємося військовими, державою запроваджено ряд механізмів для їх соціального захисту. Адже всі ми об’єднані спільною ідеєю – єдності, допомоги і підтримки», – зазначив голова облдержадміністрації.

 

Дмитро Живицький підкреслив, що саме завдяки військовим і їх внеску у збереження миру, в державі сьогодні реалізується ряд соціально важливих проектів. Зокрема в рамках програми «Велике будівництво» будуються дороги, ремонтуються школи, садочки, зводяться нові соціальні об’єкти – що було б неможливим без надійного захисту кордонів України і незалежності нашої держави.

За вагомий внесок у розбудову української держави та армії, сумлінну службу та з нагоди знаменних дат голова Сумської облдержадміністрації вручив нагороди присутнім.

Зокрема за вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовідданість, виявлені під час бойових дій, високий професіоналізм та зразкове виконання службових обов'язків орден «За заслуги» ІІІ ступеня отримав голова громадської організації «Спілка ветеранів АТО Сумської області», учасник антитерористичної операції Володимир Лаврик.

Також Дмитро Живицький відзначив почесною грамотою голови Сумської облдержадміністрації працівника Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Полтава Олександра Михайловича Корнюшкина, командира відділення штабних машин взводу штабних машин роти зв’язку (ТПУ) польового вузла зв’язку військової частини А1476, молодшого сержанта Андрія Олександровича МІНЩИКА, старшого навідника 3 обслуги реактивного артилерійського взводу 1 реактивної артилерійської батареї 1 реактивного артилерійського дивізіону військової частини А1476,старшого солдата Руслана Олексійовича Пономаренка та старшину інженерно-саперної роти військової частини А1476, прапорщика Артема Олександровича Шкурку.

Привітав учасників свята і голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко.

 

«Сьогодні я хочу подякувати військовим за те, що в найважчі для нашої країни часи вони, не роздумуючи, встали на її захист, ризикуючи найдорожчим – життям. Але не зробили крок назад, – наголосив Віктор Федорченко. – Хочу подякувати всім, хто розбудовував Збройні Сили, допомагав нашим хлопцям під час війни на Донбасі, низько вклонитися волонтерам і родинам загиблих. Бажаю, аби те озброєння, яке має Україна, випробовувалося на полігонах, а не в окопах. Усім миру і злагоди».

 

Також зранку представники влади ти громадськості взяли участь у покладанні квітів до могил загиблих і померлих учасників АТО/ООС та до пам’ятного знаку воїнам АТО/ООС на міському центральному кладовищі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: