Завантаження ...

Поліція Сумщини закликає громадян дотримуватися карантинних обмежень

Поліція Сумщини закликає громадян дотримуватися карантинних обмежень фото

Поліцейські продовжують проводити профілактично-роз’яснювальну роботу серед громадян та суб’єктів господарської діяльності щодо дотримання вимог карантину. У разі виявлення фактів порушення карантинних обмежень правоохоронці притягують фізичних та юридичних осіб до відповідальності

Мобільні групи перевіряють роботу громадського транспорту, торгових та розважальних закладів, спортивних зал, закладів освіти, громадського харчування, продовольчих та непродовольчих ринків тощо.

Насамперед поліцейські проводять профілактичну, роз’яснювальну роботу щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції. Зокрема, громадянам наголошується на дотриманні маскового режиму, соціальної дистанції та необхідності перевірки документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19.

А порушники карантину будуть покарані гривнею. Так, ті, на кого склали протоколи за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил щодо карантину людей». Отримують покарання у вигляді штрафу на громадян від 17 000 до 34 000 гривень і на посадових осіб – від 34 000 до 170 000 гривень

Відносно громадян, які перебували в громадських будинках, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок, які закривають ніс та рот складають постанови за ч. 2 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил щодо карантину людей». Санкція статті передбачає накладення штрафу від 170 до 255 гривень.

До речі, під час перевірок дотримання карантинних вимог, правоохоронці виявили підробку жителем Сумського району експрес-тесту на COVID-19 https://odnoboko.net/category/covid/. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Поліція закликає громадян не порушувати карантинних обмежень, використовувати засоби індивідуального захисту та дотримуватися соціальної дистанції, аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: