Завантаження ...

Сумські депутати просять зняти обмеження на перевезення пасажирів

Сумські депутати просять зняти обмеження на перевезення пасажирів фото

Міська рада ухвалила звернення до Кабінету Міністрів України щодо зняття обмежень при перевезенні пасажирів міським пасажирським транспортом.

Як зазначено в документі, враховуючи те, що наразі перевезення пасажирів у громадському транспорті дозволено лише у відповідності до кількості сидячих місць, має місце проблема з потраплянням сумчан на роботу чи навчанні. Проблема набуває гостроти з зі зниженням температури повітря. Задіяти резервну кількість рухомого складу немає можливості через його відсутність.

 

«Слід врахувати, що зниження температури повітря в осінньо-зимовий період не лише значно ускладнює ситуацію з очікуванням мешканцями пасажирського транспорту, але й створює загрозу виникнення та поширення гострих респіраторно-вірусних хвороб та інфекцій, епідемій грипу тощо. Окрім проблеми дістатися місця роботи, гостро стоїть питання перевезення дітей до дошкільних та шкільних навчальних закладів, – зауважують депутати. – Неможливість вирішення цієї ситуації на місцевому рівні сприяє зростанню соціальної напруги серед мешканців міста та прилеглих територіальних громад, які щоденно користуються послугами пасажирського електро- та автотранспорту.

 

З урахуванням зазначених вище обставин, депкорпус просить Кабінет Міністрів України законодавчо урегулювати питання щодо надання можливості приватним та комунальним перевізникам перевозити пасажирів в транспорті в межах технічно дозволених норм.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: