Завантаження ...

Сумський водоканал продовжує оновлювати автопарк

Сумський водоканал продовжує оновлювати автопарк  фото

Автогосподарство КП «Міськводоканал» поповнилося новою технікою. За кошти інвестиційної програми сумський водоканал придбав автокран, автомобілі JAC та LADA .

Директор підприємства Анатолій Сагач відзначив, що нова техніка має підвищити оперативність та ефективність роботи підрозділів водоканалу: «На  сьогоднішній день автомобілі мають  значний  термін  експлуатації. 80 % автоодиниць зношено та  пошкоджено корозією. Підприємство несе невиправдані витрати на ремонт такого автотранспорту, що є економічно недоцільним. Тому намагаємося щорічно оновлювати автопарк, переважно за кошти амортизаційних відрахувань».

За словами Анатолія Сагача, останнім часом збільшилося навантаження на легковий транспорт. Для зменшення витрат палива та оперативного вирішення виробничих завдань у 2021 році придбали вантажопасажирський  автомобіль  LADA GRANTA 219070 за 298  тисяч гривень.

Також парк комунальної техніки КП «Міськводоканал» поповнився сучасним автокраном  на шасі МАЗ  вантажопідйомністю 16 тон.

Новий автокран призначений для виконання вантажно-розвантажувальних, а також монтажних робіт на артезіанських свердловинах. Вартість спецмашини становить 3 мільйони 362  тисячі гривень.

«До цього часу на підприємстві використовувалися два автомобільні крани, які вже повністю замортизовані. Протягом останніх трьох років, у разі поломки будь-якого з них, підприємство  було вимушене  задіяти крани сторонніх організацій, що вимагало  додаткових витрат. Тому для водоканалу був придбаний новий автокран», – зазначив Анатолій Сагач.

На даний час на балансі  КП «Міськводоканал» знаходяться  19 каналізаційних насосних станцій, 6 водозаборів, 7 насосних станцій третього підйому та очисні споруди. Всі  вищенаведені  об’єкти  знаходяться в різних районах міста. Для безперебійного функціонування необхідно виконувати щомісячні огляди та поточні ремонти. З цією метою у рамках виконання заходів інвестиційної програми був придбаний автомобіль JAC N56 ( бортова платформа) за 622 тисячі гривень.

Оновлення застарілої комунальної техніки автогосподарства залишається основним для КП «Міськводоканал». На сьогодні підприємству потрібні автовишка,  екскаватор,  самоскид,  каналопромивочна машина, автобус та  спецавтомобіль  для аварійних бригад.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: