Завантаження ...

У Шостці відремонтовано приміщення станції екстреної медичної допомоги

У Шостці відремонтовано приміщення станції екстреної медичної допомоги фото

Оновлене приміщення оглянули керівники області, народні депутати, обласні обранці, очільники Шостки та району.

Тут за короткі строки було зроблено зовнішнє утеплення стін, відремонтовано дах, замінено електропроводку, зроблено навіс над входом і гарний ґанок, відремонтовано санвузол. Облаштовано додатковий вхід для бригад, які повертаються з виклику до хворих на СOVID-19, створено спеціальне приміщення, в якому відбувається обробка та знезараження спецодягу медпрацівників.

 

«Медична сфера сьогодні у пріоритеті депутатів обласної ради. Ми намагаємося підтримувати медиків і особливо тих, хто стоїть на передовій із пандемією. А це, в першу чергу – екстрена допомога. Тому по всій області зараз ремонтуються відділення та поліпшуються умови для наших медиків. Бо ми розуміємо, що їм сьогодні – найскладніше. У них велике навантаження і їх потрібно підтримувати – створювати зручні умови для роботи та відпочинку, гідно оплачувати їх працю», - наголосив депутат обласної ради Микита Баня під час відкриття оновленого приміщення.

 

Загальна вартість усіх робіт склала понад 4 мільйони гривень. Виконані вони за кошти, отримані від господарської діяльності КНП СОР Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. До цієї роботи долучається і місцева влада та спонсори.

 

«Ми розуміємо, що надання екстреної медичної допомоги на Сумщині на найвищому рівні. Це підтверджують і міжнародні та всеукраїнські змагання, з яких саме наші бригади екстреної допомоги привозять перші місця. У вас висококваліфікований персонал, і зараз ми відкриваємо після капітального ремонту приміщення станції в Шостці, а після реконструкції – гараж та його допоміжні приміщення», − зазначив голова ОДА Дмитро Живицький.

 

Допоміжні приміщення виділила станції центральна районна лікарня. Їх переобладнали під кімнати для водіїв, а також склад для зберігання медикаментів. Придбано ліжка та індивідуальні шафи для кожного водія. Тепер вони в очікуванні нового виклику зможуть перепочити у комфортних умовах.

Депутат обласної ради Олексій Романько зазначив, що система екстреної медичної допомоги потребує особливої уваги. «Ми бачимо, скільки за ініціативи Президента України Володимира Зеленського виділяється коштів з державного бюджету для того, щоб медичні працівники відчували себе захищеними, щоб громадяни, які звертаються, отримували вчасну і якісну медичну допомогу»,– сказав Олексій Романько.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: