Завантаження ...

У Сумах відзначили День Гідності та Свободи 2021

У Сумах відзначили День Гідності та Свободи 2021 фото

Вчора українці, й жителі Сумщини зокрема, згадували буремні події Революції Гідності та віддають шану патріотизму й мужності співвітчизників, які восени 2004-го та 2013-2014 роках відстоювали демократичні цінності.

Керівники області і Сум, депутати, жителі обласного центру, працівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники громадськості, учасники АТО та Революції Гідності зібралися, щоб вшанувати Героїв Небесної Сотні та усіх тих, хто власним життям і своєю жертовністю демонструють прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі.

 

«Ми завжди повинні пам’ятати героїчні вчинки Небесної Сотні та наших воїнів, які віддали життя на сході України. І головне, що ми можемо для них зробити – це збудувати ту Україну, про яку вони мріяли та за яку віддали своє життя, - сказав, звертаючись до присутніх, заступник голови Сумської обласної ради Валерій Ісмаілов. - Пам'ять про загиблих живе в наших душах і серцях. Вона повчальна. І тому всі спроби повернути нас на інший шлях, будуть знищені. Ми пам’ятаємо, пишаємося своєю історією. Тужимо за тими, хто віддав свою душу й тіло в ім’я майбутнього. Від депутатського корпусу дякуємо всім, хто взяв на себе відповідальність і зробив цю революцію. Тому вона й має назву – Революція Гідності».

 

За вагомий внесок у відстоювання конституційних прав і свобод Українського народу, свідому громадянську позицію, проявлену мужність і патріотизм під час Революції Гідності й з нагоди державного свята Дня Гідності та Свободи Валерій Ісмаілов вручив подяки Сумської обласної ради. Їх отримали члени громадської організації «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Сумській області», учасники бойових дій Віталій Мусієнко і Дмитро Завгородній.

Голова ОДА Дмитро Живицький подякував батькові загиблого Героя Небесної Сотні, Героя України, Почесного громадянина м.Суми Олексія Братушки за гідного сина України, який віддав своє життя заради майбутнього нашої держави.

 

«Під час Революції Гідності вся країна об’єдналася навколо однієї ідеї – зберегти Незалежність України і відстояти нашу державу. Це був не просто протест, що не підписано угоду з Євросоюзом про Асоціацію. Це був парадигмальний усвідомлений вибір наших громадян щодо подальшої долі України. І саме тоді країна зробила крок на зустріч європейським цінностям», - наголосив Дмитро Живицький.

 

Він подякував військовим, які нині боронять Україну на сході, тим, хто втратив рідних на Майдані та в АТО/ООС, патріотичним силам, які відстояли Сумщину у 2014 році і вручив відзнаки ОДА.

Присутні поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, Героя України Олексія Братушки та могил загиблих в АТО/ООС військових і вшанували полеглих хвилиною мовчання.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: