Завантаження ...

Мер Сум вчергове пояснив ситуацію з тарифами на опалення

Мер Сум вчергове пояснив ситуацію з тарифами на опалення фото

Під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові Олександр Лисенко акцентував увагу на питанні розрахунку тарифів на опалення та їх затвердження виконавчим комітетом

Очільник громади сказав, що наразі з’являється велика кількість публікацій, у яких ідеться про те, що рішенням виконавчого комітету були затверджені тарифи на тепло з урахуванням нових цін на газ, тому мешканці змушені будуть платити на багато більше. Він пояснив, що тарифи хоч і підвищилися, але мешканці громади платитимуть стільки ж, скільки й минулоріч, адже решта коштів компенсуватиметься з бюджету громади.

 

«У нас сьогодні є Меморандум, підписаний з Урядом Асоціацією міст України (це міські громади) про те, щоб залишився тариф на рівні минулого року. Що в цьому контексті має відбуватися? Повинна бути відповідна компенсація теплогенеруючим компаніям. Для того, щоб відбулася така компенсація, за відповідним порядком, який зараз опрацьовується з Урядом, кошти ми заощадили в бюджету громади. Зробили це для того, щоб компенсація така була. Платіжки, які отримують споживачі ТОВ «Сумитеплоенерго» за жовтень – будуть по вартості гігакалорій розраховані за ціною 1559 грн, як це було минулого року, за ціною на газ, яка була у 2020. У грудні платіжки, які отримаємо, будуть також по ціні минулого року, а зараз ми працюємо над Порядком, над тим, як зробити так, щоб у нас тарифи залишилися на рівні минулого року. Пояснюю те, для чого виконавчий комітет прийняв нові тарифи з розрахунком нових цін на газ, – це для того, щоб ми бачили, яка потрібна сума для відповідної компенсації, щоб зберегти цю різницю. Для того, щоб сплачували не мешканці, а з бюджету. Зрозуміло, що необхідно всім пояснювати цю ситуацію і як це відбувається, бо багато питань є і про автономне опалення, і про приватний сектор. Я думаю, що коли всі отримають платіжки, то побачать, що це газ по вісім грн уже з транспортуванням», – повідомив Олександр Лисенко.

 

При плануванні бюджету наступного року разом із депутатським корпусом плануватимуться кошти для компенсацій на наступний рік, ведеться тісна співпраця з державними органами щодо вирішення цього завдання.

Міський голова сказав, що це питання на контролі і в Уряді, і в громадах. Він додав, що підняття тарифів – це лише необхідність, щоб знати ту різницю, яку необхідно буде компенсувати із бюджету.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: