Завантаження ...

Громади Сумщини отримали 11 новеньких шкільних автобусів

Громади Сумщини отримали 11 новеньких шкільних автобусів фото

Вручаючи місцевим відділам освіти автобуси, голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький зазначив, що до області надійшло 14 нових шкільних автобусів, наразі громадам Сумщини вручається одинадцять із них. Придбані вони спільними зусиллями держави та громад

 

«Сьогодні у нас відбувається вкрай важлива і приємна подія – громадам Сумщини ми вручаємо 11 шкільних автобусів. Закуплені ці автобуси за кошти державної субвенції на умовах співфінансування з місцевих бюджетів, – повідомив Дмитро Живицький. – Ще 3 автобуси придбані за рахунок залишків коштів освітньої субвенції».

 

За його словами, громади сьогодні отримають не просто ключі від шкільного транспорту. Це, перш за все, ключі до комфортного та безпечного перевезення дітлахів, до якісного процесу отримання знань.

 

«Кожна дитина області має отримати доступ до якісної освіти в сучасних школах. Саме тому сьогодні в межах програми Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО «Велике будівництво» проводиться реконструкція навчальних закладів. І на наступний рік ми запланували реконструкцію мінімум 5 шкіл – це і зовнішнє оздоблення, і утеплення, і заміна мереж, і нові меблі, і сучасне обладнання, – повідомив Дмитро Живицький. – Тож ці новенькі автобуси забезпечать підвезення учнів та вчителів до сучасних комфортних опорних навчальних закладів».

 

Довідково. У Сумській області до місця навчання та у зворотному напрямку шкільними автобусами підвозяться 8 887 учнів, що становить 81%. У підвезенні задіяно 271 шкільний автобус.

Станом на 1 листопада на умовах співфінансування за кошти освітньої субвенції та місцевих бюджетів придбано 11 автобусів. Використано кошти державної субвенції в сумі 12 228,2 тис. гривень, місцевих бюджетів – 8 627,8 тис. гривень. Автобуси придбано для Дубов’язівської, Путивльської, Верхньосироватської, Ворожбянської, Краснопільської, Миколаївської селищної, Глухівської, Есманьської, Зноб-Новгородської, Свеської та Ямпільської громад.

Також придбано 3 шкільні автобуси за кошти залишку освітньої субвенції на суму 6 398,24 тис. гривень. Транспорт отримали Буринська, Великописарівська громади та Комунальний заклад Сумської обласної ради «Шосткинський ліцей-інтернат спортивного профілю»)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: