Завантаження ...

У Сумах депутати міської ради зібралися з питань КППВ

У Сумах депутати міської ради зібралися з питань КППВ фото

На позачерговій сесії міської ради депутати ухвали три рішення, що стосуються відновлення роботи Котельні північного промвузла та її майбутнього.

Зокрема, обранці внесли зміни до рішення, ухваленого 1 листопада, «Про погодження Товариству з обмеженою відповідальністю «Котельня північного промислового вузла» реструктуризації заборгованості за послуги з розподілу та транспортування природного газу з Акціонерним товариством «Сумигаз», затвердили Договір поруки № 418/07-21 від 3 листопада 2021 року між Сумською міською радою, ТОВ «Котельня північного промислового вузла» та АТ «Оператор газорозподільної системи «Сумигаз».

 

«Гарантійні зобов’язання, які надавало КППВ Сумигаз щодо погашення заборгованості не влаштовували останнє щодо строків, тому ми вийшли з підтримкою для КППВ і гарантією для Сумигаз щодо реструктуризації по кількості місяців. Зійшлися на 40 місяцях. Розраховуємо на погашення частини боргу за рахунок коштів із різниці в тарифах, що утворилася. Також підприємство спрямовуватиме на погашення заборгованості за газ кошти з внутрішніх джерел. Сподіваємося на те, що надалі фінансова дисципліна на підприємстві буде і вони, отримавши кошти від споживачів, вчасно розраховуватимуться з Сумигаз, щоб не накопичувалися борги», – зазначив Олександр Лисенко.

 

Також під час позачергового засідання міські обранці заявили про готовність розглядати варіант прийняття Котельні до комунальної власності.

 

«Вони самі запропонували, розглянути таку можливість, бо планують опалювати завод в інший спосіб і не використовувати Котельню в тому вигляді, як це було раніше. Вони запропонували Договір про наміри, в якому зазначено, що це може бути здійснено після списання 230 млн грн разом із ПДВ заборгованості різниці в тарифах, чого держава не здійснювала. Зрозуміло, що після списання ми не зможемо отримати Котельню за 1 грн, як пропонується, адже залишиться заборгованість за газ у 120-130 млн. Наше завдання порахувати економічну доцільність такої процедури, бо не можемо використовувати необгрунтовано кошти громади. Ми вже прорахували, що зробити нову перемичку коштує 200 млн грн, зараз обраховуємо кошторис будівництва нової Котельні», – зазначив міський голова.

 

Щодо початку опалювального сезону, Олександр Лисенко повідомив, що сьогодні має пройти розпломбування лічильників, після чого розпочнеться запуск тепла. На повне підключення Котельні знадобиться три дні.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: