Завантаження ...

На Сумщині виділили ще одну лікарню для хворих на COVID-19

На Сумщині виділили 	ще одну лікарню для хворих на COVID-19 фото

Як повідомив під час брифінгу начальник управління Сумської облдержадміністрації Сергій Бутенко, сьогодні для стаціонарного лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією розгорнута безпрецедентна кількість ліжок в 20 закладах охорони здоров’я – 2281, що становить 60% усього ліжкового фонду області

 

«Високою залишається госпіталізація пацієнтів до закладів охорони здоров’я, за останню добу госпіталізовано 201 особу. І сьогодні з 9.00 розпочала прийом хворих на COVID-19 Недригайлівська лікарня, яка ніколи не була задіяна як «ковідна». Підготовча робота тривала три доби і наразі увесь повністю заклад перепрофільований. У лікарні є централізований кисень та кисневі концентратори, що дозволить надавати медичну допомогу до 90 особам», – розповів Сергій Бутенко.

 

За його словами, у лікарні будуть госпіталізовані пацієнти не лише з Недригайлівської громади, а й з прилеглих територій.

 

«На сьогодні пацієнтами з COVID-19 в області зайнято 1607 ліжок, і показник завантаженості ліжок після розширення становить 70,5%. Із 123 ліжок інтенсивної терапії в «ковідних» лікарень зайнято 100 ліжок. Також із 160 апаратів штучної вентиляції легень 51 задіяні для лікування», – повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: