Завантаження ...

Пішов із життя перший ректор СумДУ Ігор Ковальов

Пішов із життя перший ректор СумДУ Ігор Ковальов фото

Світ багатшає з народженням людини і біднішає з її смертю… Так справедливо можна сказати про Ігоря Олександровича Ковальова. Сумський державний університет отримав у свій час прекрасного керівника і науковця і зазнав з його смертю важкої втрати.

Відійшла у вічність справді непересічна особистість… Почесний ректор СумДУ, Заслужений працівник освіти України, Заслужений професор СумДУ, завідувач кафедри прикладної гідроаеромеханіки, професор.

Кілька місяців тому Сумський державний університет щиро вітав свого першого ректора з 80-річчям, а нині змушений з болем сприйняти звістку про його смерть.

Навчальний заклад під керівництвом І.О. Ковальова (а це понад третина століття – з 1972 по 2004 роки) пройшов шлях від філії Харківського політехнічного інституту, фізико-технологічного інституту до створення потужного закладу вищої освіти Сумщини – Сумського державного університету.

Високий професіоналізм, мудрість, виваженість, врівноваженість, принциповість, справедливість, інтелігентність, людяність – спектр цих різнобічних якостей надзвичайно гармонійно поєднував у собі Ігор Олександрович, завдяки чому заслужив глибоку повагу трудового і студентського колективів, високий авторитет науково-освітянської спільноти.

У різних куточках України та за її межами працюють вихованці Ігоря Ковальова, з якими він щедро ділився знаннями, набутим досвідом, життєвою мудрістю.

Адміністрація, трудовий та студентський колективи Сумського державного університету висловлюють слова глибокої скорботи родині і близьким людям Ігоря Олександровича Ковальова.

Світлі спогади про цю неординарну людину, його приклад самовідданого служіння українській освіті і науці, його чесно прожите життя, будуть сильнішими за смерть…

Вічна і світла пам'ять!

Прощання з І.О.Ковальовим відбудеться в фойє актової зали головного корпусу Сумського державного університету (14-поверхова будівля, вулиця Римського-Корсакова, 2),  03.11.2021 року, з 12.00 до 13.00, з дотриманням карантинних вимог.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: