Завантаження ...

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 1 листопада 2021

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 1 листопада 2021 фото

На виконання доручення міського голови Олександра Лисенка в Сумах минулого тижня тривали перевірки працюючих об’єктів на дотримання чинних карантинних вимог.

Як повідомив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко, з 22 по 28 жовтня мобільними групами було проведено перевірку 213 працюючих об’єктів, що здійснюють господарську діяльність на території міста (кафе, магазини, аптеки, заклади побутового обслуговування, транспортні засоби, якими перевозяться пасажири тощо). За грубе порушення карантинних заходів (ігнорування маскового режиму, недотримання запроваджених карантинних норм і правил) мобільними групами, а також патрулями поліції під час чергування було складено чотири протоколи за статтею 42 КУпАП та 153 протоколи за статтею 44-3 КУпАП (з них 27 протоколів на водіїв автобусів за порушення кількісті пасажирів у салонах).

Контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо карантинних заходів вдалося посилити завдяки військовослужбовцям в/ч 3051 Національної гвардії України. Залучання 64 військовиків дало змогу створити 20 мобільних груп (18 піших патрулів та два патрулі на автомобілі). Спільно з працівниками поліції вони склали 16 протоколів про адміністративні правопорушення за статтею 4433 КУпАП.

За інформацією начальника відділу транспорту, зв'язку і телекомунікаційних послуг Сергія Яковенка, 27 жовтня було перевірено виконання карантинних заходів під час здійснення перевезень пасажирів та санітарного стану салонів автобусів на маршрутах № 2, № 9, № 17А, № 21, № 51 та № 52 (загалом 32 автобуси). Також під час перевірки зверталася увага на наявність масок у водіїв та пасажирів (№ 51 (ВМ3402АА та ВМ3410АА), № 52 ( ВМ1281АА та ВМ2153АА) – відсутні деззасоби у водія). Перевізникам направили зауваження для усунення недоліків. Окрім цього, відділ транспорту, зв'язку і телекомунікаційних послуг разом із управлінням охорони здоров’я опрацював питання вакцинації працівників транспортної галузі. Проведено вакцинацію водіїв на КП «Електроавтотранс» і на підприємствах приватних перевізників.

Начальник Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Олександр Скварча розповів, що їхні працівники протягом тижня також брали участь у перевірках дотримання карантинних обмежень на ринках міста (складено 15 адміністративних протоколів: 13 – за статтею 42 КУпАП, два – за статтею 44-3 КУпАП). Паралельно з контролем, повідомив начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег Дубицький, проводили інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо необхідності вакцинації працівників ринків і підприємців, які здійснюють там торгівлю. Наразі рівень вакцинації по торжищах становить від 50 до 95%.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: