Завантаження ...

У Сумах перебуває Міністр розвитку громад та територій України

У Сумах перебуває Міністр розвитку громад та територій України фото

У Сумах із робочою поїздкою перебуває Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Візит високопосадовця розпочався з ознайомлення з роботою пункту вакцинації від COVID-19 у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2». Міністр оглянув умови, що створені в закладі для проведення імунізації населення, та поспілкувався з медичним персоналом і пацієнтами.

«Я особисто переконався в достатності вакцин. Є певний вибір вакцин для пацієнтів, є можливість зробити комфортно і вчасно щеплення. Будемо працювати з обласною державною адміністрацією, з містом над збільшенням мотивації людей, підвищенням інформування, щоб показники були суттєво змінені. Щоденно, за нашим планом, Сумська область має щепити близько 10 тисяч мешканців. Область наразі виконує планові показники, є лідером з темпів вакцинації на цьому та минулому тижнях. І впевнений, що буде тримати цей прапор надалі високо», – зазначив Олексій Чернишов.

Зацікавленість непрофільним питанням Міністр пояснив важливістю процесу імунізації населення. Олексій Чернишов повідомив, на минулому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішили відновити роботу групи із перевірки на місцях ситуації з запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. До складу групи ввійшли фахівці Мінрегіону МВС, МОЗ та інших відомств.

Про хід вакцинальної кампанії та перебіг нової хвилі коронавірусу в області, а також проходження опалювального сезону 2021-2022 років, та про стан реалізації програми Президента України «Велике будівництво» говорили на робочій нараді під головуванням Міністра в обласній державній адміністрації.

Очільник громади Олександр Лисенко повідомив під час засідання, що ситуація з опаленням будинків мешканців Сум, які отримують дану послугу від Котельні Північного промвузла, перебуває на його особистому контролі. Ведуться щоденні перемовини між цими двома суб’єктами господарювання, а міська влада виступає третьою стороною, яка намагається вирішити проблему. Наразі представники АТ «Сумигаз» чекають підписаного договору від керівництва Котельні щодо реструктуризації боргу теплопостачальника перед надавачами палива. Тому Олександр Лисенко наголосив на тому, щоб керуючий нарадою розглянув можливість надання протокольного доручення щодо проходження опалювального сезону в Сумах: «Я хотів би, щоб ви надали протокольне доручення суб’єктам господарювання, які несуть соціальну відповідальність за проходження опалювального сезону і, можливо, Сумській міській раді, хоча ми і так робимо все залежне і незалежне від нас, щоб зрушити цей процес із місця. Можливо, це звучало б так: терміново до кінця дня 28 жовтня 2021 року ТОВ «Котельня північного промислового вузла» надати АТ «Сумигаз» підписані й узгоджені договори, а АТ «Сумигаз» в той же термін розглянути договір з ТОВ «Котельня північного промислового вузла» щодо реструктуризації боргу (з урахуванням пропозицій від Сумської міської ради) і підписати їх». Міський голова зазначив, що це робиться для того, щоб до 30 жовтня поточного року була змога отримати договір на постачання газу від ОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» і до 3 листопада повністю розгорнути повністю систему опалення по району, який обслуговує Котельня.

По другому питанню Міністр відмітив швидкі темпи вакцинації в області та, на прикладі пункту щеплення в КНП «Центр медико-санітарної допомоги № 2» у Сумах, назвав роботу в цьому напрямку задовільною. Проте він акцентував увагу на тому, що необхідно розглядати можливості додаткового розгортання ліжок для лікування хворих на коронавірус, створювати ще більшу кількість бригад, які вакцинують населення.

У рамках обговорення третього питання порядку денного Міністр повідомив, що Програма Президента України «Велике будівництво» має на меті пришвидшити і покращити розвиток громад у багатьох напрямках. Зокрема, Олексій Чернишов наголосив на тому, що досить важливим напрямком розвитку економіки є створення мережі Індустріальних парків. Також поза увагою не можна залишати будівництво об’єктів соціальної інфраструктури. Міський голова Олександр Лисенко звернувся до Міністра та розповів, що в Сумах уже не перший рік працюють над цим важливим питанням. По-перше, окрім того, що в місті на 99% завершені будівельні роботи у дитячому садку в 12-ому мікрорайоні, ще ведеться реконструкція будівлі КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», де буде створено реабілітаційний центр для дітей. Такий в Україні зараз лише один, другий буде в Сумах.

Очільник Сумської громади також попросив Олексій Чернишова посприяти у питанні підключення до електропостачання Індустріального парку «Суми». Міський голова сказав, що коштом бюджету громади будуть виконуватися роботи зі створення комунікацій на території цього парку, але наразі спостерігаються значні затримки в підключенні нових абонентів з боку постачальників електроенергії. Міністр повідомив, що Уряд сприяє розвитку таких ініціатив та всіляко підтримує громади в таких починаннях.

Після цього Олексій Чернишов оглянув об’єкт «Нове будівництво дитячого садка у 12-ому мікрорайоні», який будується завдяки співфінансуванню за кошти бюджету громади та держави.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: