Завантаження ...

Від завтра школярі Сумщини – з 1 по 11 клас переходять на дистанційне навчання

Від завтра школярі Сумщини – з 1 по 11 клас переходять на дистанційне навчання фото

Таке рішення було прийняте під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови Сумської облдержадміністрації Вячеслава Печененка

За це рішення, як невідкладне, проголосували всі члени обласної комісії. Обумовлено таке рішення тим, що захворюваність на COVID-19 зростає в області швидкими темпами. Показник захворюваності на Сумщині склав 640,5 на 100 тисяч населення, по Україні він становить 365. Показник смертності у нас складає 11,7% проти 8,8% в Україні на 100 тисяч осіб. Суттєво збільшилась захворюваність серед дітей.

Таку статистику навів під час засідання комісії ТЕБ та НС виконуючий обов’язки генерального директора Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Володимир Збаражський.

Начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Сергій Бутенко додав, що на сьогодні в області хворіє 14488 осіб, з них 1556 осіб – перебувають у лікарнях. 1291 особа – у важкому стані, 45 – підключено до апаратів ШВЛ. За останню добу госпіталізовано 197 пацієнтів.

«Ситуація критична. Медичні працівники працюють на грані своїх можливостей, – наголосив Сергій Бутенко. – Адже рівень госпіталізації уже 106%. І цей показник щодня зростає. Усі пацієнти, які знаходяться в реанімації, які підключені до ШВЛ, які помирають – не були вакциновані».

Директор Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Вікторія Гробова розповіла, що з 1 по 27 жовтня захворів 1131 учасник освітнього процесу, із них 693 дитини у закладах освіти. Також вона звернула увагу на те, що наразі послабилася вакцинація серед працівників освіти, а особливо низький відсоток щеплених серед посадовців у відділах освіти в містах і районах області.

«Зважаючи на ситуацію, Міністерство освіти і науки України рекомендувало перейти закладам освіти на дистанційну форму навчання. Відповідно до листа Міністерства та у зв’язку із показниками збільшення захворюваності на COVID-19 ми наполягаємо на тому, щоб у закладах освіти з 1 по 11 клас розпочати від завтра дистанційне навчання», – наголосила Вікторія Гробова.

Тож комісія прийняла рішення у зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації та зростанням захворюваності на COVID-19 запровадити дистанційну форму навчання для учнів 1-11 класів закладів загальної середньої освіти з 29 жовтня по 7 листопада 2021 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: