Завантаження ...

За шість днів Сумський рибоохоронний патруль зафіксував17 порушень

За шість днів Сумський рибоохоронний патруль зафіксував17 порушень  фото

У період з 21 по 27 жовтня 2021 року інспектори Сумського рибоохоронного патруля зафіксували 17 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено п’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), один – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та п’ять - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Також оформлено шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«Загалом, у порушників конфісковано більше 47 кг риби та 19 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на 85 грн. Збитки нанесені рибному господарству України склали 9 486 грн.

Для прикладу, 25 жовтня 2021 року Сумський рибоохоронний патруль викрив порушення правил рибальства на водоймі в с. Яструбине Сумського району. Рибалка займався добуванням риби забороненими знаряддями лову – павуком. У такий спосіб виловив 6 екз. карася сріблястого. Збитки завдані рибному господарству склали 9 486 грн.

На порушника складений протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

Також оформлено шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна в Конотопському, Шосткинському та Роменському районах, згідно з якими вилучено 14 сіток . У водне середовище випущено 3 кг водних біоресурсів.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках міста Охтирка, Суми та смт Краснопілля виявлені випадки незаконного продажу 44 кг водних біоресурсів. На продавців оформлені протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Довідково:

З метою створення сприятливих умов для зимівлі водних біоресурсів, їх охорони, відтворення та раціонального використання з першого листопада 2021 року до закінчення зимового періоду 2022 року в Сумській області заборонений будь-який вилов риби на зимувальних ямах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: