Завантаження ...

У Сумах розглянуть нові тарифи на опалення

У Сумах розглянуть нові тарифи на опалення фото

Місцева влада має намір розглянути нові тарифи на опалення у м. Суми. Запитання планують розглянути на сесії Сумської міськради вже завтра 27 жовтня. ТОВ «Сумитеплоенерго» вже подало всі необхідні документи

Суми планують ухвалити тариф згідно з розрахунками за ціною на газ, затвердженими для теплоенергетики на рівні Кабміну: 7,42 грн. за кубометр для населення та 16,80 для бюджетної сфери (лікарні, школи, дитсадки). Точно впроваджуватиметься тариф по бюджетній сфері — місто платить за це з бюджету. Щодо населення, то тариф встановимо, впроваджуватимемо компенсаційний механізм. Подивимося, чи буде компенсація із держбюджету. Слідкуємо за перевиконанням міського бюджету, щоби були можливості зробити це за його рахунок.

За меморандумом, укладеним міськими головами та урядом, отримуємо компенсаторний механізм та впроваджуємо тарифи на рівні минулого року», – заявив міський голова Олександр ЛИСЕНКО на апаратній нараді.

За його словами, щоб теплогенеруючі компанії отримали компенсацію, мають бути розрахунки різниці між новими тарифами та вже існуючими і вони мають бути прийняті на місцевому рівні. Олександр Лисенко заявив, що очікуються зміни до бюджету поточного року від ВР.

Він доручив департаменту фінансів та департаменту інфраструктури розрахувати розмір компенсації за тепло для населення Ковпаківського та Зарічного районів. Запитання планують розглянути на сесії Сумської міськради вже завтра 27 жовтня.

Раніше Асоціація міст України заявляла, що для стабільного проходження опалювального сезону центральна влада має направити субвенцію з держбюджету на погашення різниці в тарифах за 2016-2021 роки в обсязі 37 млрд грн та зафіксувати ціну природного газу для бюджетних установ до кінця опалювального сезону на рівні 11, 2 грн. за 1 куб. м.

А також надати місцевим громадам справедливу компенсацію: збільшити нормативи зарахування ПДФО до місцевих бюджетів на 5%, зменшити обсяги реверсної дотації до 20% та збільшити базову дотацію до 100%. Одночасно має бути збільшено обсяг фонду регіонального розвитку до 3% держбюджету, і 50% цих коштів потрібно направити громадам.

Ірина Власова

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: