Завантаження ...

На Сумщині триває акція «Створюємо ліси разом»

На Сумщині триває акція «Створюємо ліси разом» фото

У рамках реалізації заходів програми Президента України Володимира Зеленського «Зелена країна» та Всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом» на базі Великобобрицького лісництва Краснопільського лісгоспу керівники облдержадміністрації взяли участь у висадці дерев

Перший заступник голови облдержадміністрації Тарас Савченко та заступники голови Вячеслав Печененко й Олег Клименчуков висаджували фруктові дерева у саду, закладеному в минулому році на території лісництва.

«Ми сьогодні робимо справді корисну, добру, необхідну і благородну справу – саджаємо фруктові дерева, – зазначив Олег Клименчуков. – Маю досвід висадки дерев ще з дитинства, адже допомагав на дачі батькам. Пам’ятаю, як це цікаво, коли ти саджаєш невелику рослину і бачиш, як вона росте, зацвітає, на ній з’являються плоди. Сьогодні щасливий, що можу долучитися до акції щодо озеленення Сумщини та України».

За словами начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктора Чигринця, заходи в рамках акції «Створюємо ліси разом» проведені на кожному підприємстві області, до них були залучені представники влади, громадські діячі, школярі, журналісти тощо. Наразі в області створено 80 га лісів створено або 300-400 тис дерев. Але акція на цьому не закінчується. На осінь заплановано створити ліси на площі 221 га.

«Сьогодні ми садимо дерева разом з молодим поколінням – учнями Великобобрицької школи, які є членами шкільного лісництва. Маємо засадити саджанці на площі 0,5 га, – розповів Віктор Чигринець. – Для школярів це і просвітницька акція, адже ми їм розказуємо про роботу наших лісівників, про цінність лісу для нашої планети, про нашу професію – часом складну, але дуже цікаву і корисну».

Також на учасників акції чекав сюрприз – відкриття на території лісництва музею лісу.

Відвідавши музей, Тарас Савченко поділився враженнями від побаченого: «Тут ми можемо бачити все, що лісівники знайшли у лісах Сумщини – від предметів побуту людей різних часів та боєприпасів, монет до решток самих мешканців лісу. Задум такого музею справді оригінальний. Музей буде цікавим для школярів та освітян».

Довідково. Висадка відбувається в рамках програми Президента «Зелена країна»: за три роки в Україні висадять 1 мільярд нових лісів, за 10 років – площа лісів збільшиться на 1 мільйон гектарів.

З 1 жовтня по всій Україні стартувала акція Держлісагентства «Створюємо ліси разом». Триватимуть заходи акції до 30 листопада, за умови сприятливих погодних умов для висаджування дерев та саджанців. Будь-яка людина може долучитися до акції та зареєструватися на висадку в обраному лісгоспі. Це абсолютно безкоштовно.

Дольова участь Сумщини у президентській програмі – 36 тис га нових лісів, або понад 200 млн дерев. Це дасть можливість досягти в області оптимального рівня лісистості – 20%. Наразі лісистість області складає 17,9 %.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: