Завантаження ...

У Сумах значно зросли темпи вакцинації від COVID-19

У Сумах значно зросли темпи вакцинації від COVID-19 фото

Начальник управління охорони здоров’я Олена Чумаченко під час щопонеділкової апаратної наради повідомила, що минулого тижня, у порівнянні з попереднім, проведено в 6 разів більше щеплень.

Посадовець зазначила, що епідеміологічна ситуація в Сумах вкрай напружена. Кількість виявлених минулого тижня нових випадків у порівнянні з попереднім зросла на 33%, важких хворих, які потребували стаціонарного лікування, – на 30,5%. Щодня реєстрували в середньому 400 нових інфікованих. Найбільшу кількість зареєстрували в четвер, 21 жовтня, – 520.

За клінічним перебігом спостерігався великий відсоток тих, хто потребував стаціонарного лікування. Це призвело до практично повного завантаження ліжок у лікарнях, визначених для допомоги таким хворим, і до відкриття 60 ліжок у КНП «Центральна міська клінічна лікарня».

Останньої доби недугу підтвердили у 275 сумчан, одужали 122 містян, померли шестеро. Показники тижня становлять відповідно 2811, 1121, 40.

Наразі хворіють 5329 сумчан. У міських лікувальних закладах на стаціонарному лікуванні перебувають 454 дорослих і 23 дитини. У КНП «Клінічна лікарня № 5» лікуються 273 осіб (238 – на кисневій підтримці, 12 – у відділенні інтенсивної терапії, 11 – підключені до апаратів ШВЛ), у КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» – 81 хворий (шестеро – у відділенні інтенсивної терапії), КНП «Клінічна лікарня № 4» – 49 недужих (один – підключений до апарата ШВЛ), КНП «Центральна міська клінічна лікарня» – 51 хворий (10 – у відділенні інтенсивної терапії), у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» – 23 пацієнти (шестеро – у відділенні інтенсивної терапії, двоє отримують кисень).

У медичних закладах, що перебувають у підпорядкуванні сумської громади, для хворих на COVID-19 дорослих є 24 вільних ліжок (всі забезпечені киснем), для дітей – 69 (кожне забезпечене киснем).

Ще 82 містянин лікуються в стаціонарі КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького» (шестеро перебувають у відділенні інтенсивної терапії, підключені до апаратів ШВЛ), 102 – у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» (шестеро – у відділенні інтенсивної терапії, троє – підключені до апаратів ШВЛ), 51 хворий – у КНП «Сумська обласна клінічна лікарня» (п’ятеро – відділенні інтенсивної терапії, четверо – підключені до апаратів ШВЛ), 13 – у КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії» (одна пацієнтка – у відділенні інтенсивної терапії, підключенадо апарата ШВЛ.).

На сьогодні коронавірусну хворобу вже виявлено у 43841 особи (94% – дорослі, 6% – діти).

Начальник управління охорони здоров’я зазначила, що через збільшення кількості госпіталізацій у лікарнях зросло споживання кисню, через що довелося в ручному режимі контролювати процес його постачання. Перебоїв не було.

Міський голова Олександр Лисенко повідомив, що досягнуто попередньої домовленості з представниками Групи Метінвест щодо постачання до Сум. Тож, доручив управлінню охорони здоров’я якнайшвидше підготувати всі необхідні документи та з будівництва на території КНП кисневої станції на території КНП «Клінічна лікарня № 5».

Олена Чумаченко вкотре наголосила містянам на дотриманні протиепідемічних правил (носіння маски, дотримання соціальної дистанції), а також вакцинації, яка є найефективнішим засобом профілактики. Посадовець повідомила, що кількість охочих щепитися зросла. Зважаючи на це, на вихідних збільшили кількість пунктів вакцинації та продовжили час роботи деяких із них. У суботу та неділю, 23 і 24 жовтня, було щеплено 4006 осіб (83,4% отримали першу дозу). Зва тиждень проведено 63406 щеплень, що майже в шість разів більше ніж попереднього тижня. За даними НСЗУ в Сумах зроблено 195469 щеплень, вакциновано 103232 особи, що становить майже 50% дорослого населення. Водночас за оперативною інформацією управління охорони здоров’я цей показник сягає вже понад 60%.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: