Завантаження ...

У Сумській області в 2021 році створено 7 прийомних сімей

У Сумській області в 2021 році створено 7 прийомних сімей фото

Про це повідомили в службі у справах дітей Сумської облдержадміністрації

Протягом січня-вересня 2021 року в Сумській області створено 7 нових прийомних сімей. Зокрема, у місті Кролевець Конотопського району з’явилися три прийомні родини, по одній новоствореній сім’ї з’явилося в містах Тростянець, Шостка, Середина-Буда та в Липоводолинській селищній громаді.

У ІІ кварталі поточного року розпочав функціонувати новий дитячий будинок сімейного типу в Липоводолинській територіальній громаді Роменського району.

Загальна кількість дітей, які влаштовані до вказаних сімейних форм із початку року – 40.

Станом на 1 жовтня в області функціонує 30 дитячих будинків сімейного типу, де виховуються 216 дітей, та 137 прийомних сімей, в яких виховуються 263 дітей.

Із початку року в області усиновлено 33 дитини з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування: 5 із них усиновлені іноземцями. Для порівняння, у минулому 2020 році громадяни України усиновили 35 дітей, з них 4 дитини усиновлені іноземними громадянами.

Усього на обліку в області перебуває 2054 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із них забезпечено сімейними формами, тобто влаштовано під опіку або піклування – 1441 дитину, у прийомні сім’ї – 263, в дитячі будинки сімейного типу – 216.

Протягом 2021 року до сімейних форм виховання влаштовано 13 дітей із так званих сімейних груп: три групи по троє дітей та одна група, яка складалася з 4 дітей.

У новостворену прийомну сім’ю з м. Шостка влаштовано шестирічного хлопчика, матір якого суд позбавив батьківських прав.

Ще одна прийомна сім’я з Кролевецької територіальної громади, Конотопського району взяла на виховання дівчинку-підлітка. Дитина перебувала в обласному центрі соціально-психологічної реабілітації.

Приємним є факт усиновлення двох прийомних дітей самими ж прийомними батьками, адже усиновлення – це процес, який провадиться в найвищих інтересах дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, а це означає, що прийомні батьки з міста Конотоп проявили найвищий ступінь відповідальності за долю дітей та їх повноцінний розвиток.

Відсоток сімейного влаштування таких дітей в області на сьогодні складає 93%.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: